Josef Trnka (TPS)
Makroekonomika  |  27.09.2015 14:41:30

Kalousek účelově lže

 

Před týdnem v Partii vystupovali čtyři účastníci, dnes to byl jen jeden, místopředseda České vlády, ministr financí Andrej Babiš. A sledování stálo za to! Bez soupeře měl dostatek prostoru, přesto se zdálo, že mu stejně nestačí, protože moderátor Tomáš Hauptvogel měl nejednou potíž zastavil vodopád rozhořčených slov a vět, aby mohl pokládat otázky. V tomto ohledu však poněkud zvláštně působilo, že správci státní kasy  převážné kladl dotazy, související s jeho úřadem jen více méně zprostředkovaně. Největší prostor byl věnován problematice běženců, dále ekonomické a společenské situaci v armádě, Babišově agendě v evropském měřítku, pozemkům v lokalitě Nad Barborou, teprve v závěru krátce elektronické evidenci plateb.

Ministrovi nutno přiznat, že způsob jeho argumentace je velmi účinný ve smyslu jak ho vnímají občané, najmě elektorát ANO. Neváhá být osobně adresný a zdá se, že si ani nedělá příliš starostí s dokazováním svých argumentů. Tak si vzal na paškál nejen Miroslava Kalouska, Zdeňka Bakalu, Miroslava Nováka, ale i Angelu Merkelovou. Kalouska citoval v souvislosti s jeho odmítáním elektronického sledováním plateb,  tragickými úmrtími vojenských parašutistů i předraženými letouny CASA (které bychom mohli poslat hlídkovat na jih).  Nováka, a v kontextu s ním Bakalu, za vznik průmyslové zóny Nad Barborou, což schválila vláda v červenci. Toto rozhodnutí chce ministr revokovat. Šel tak daleko, že hejtmana Nováka srovnával s bývalým hejtmanem Rathem. Kdyby Nováka odposlouchávali, dopadl by stejně.

K popisu stavu v jakém se nachází Evropa si vzal k ruce mapu a zaměřil se prioritně na Řecko, které je geograficky mimo Shengenský prostor. To, že Řekové dostali miliardy na výstavbu plotů považuje za vyhozené peníze hned ze dvou důvodů. Jednak ploty postaveny nebyly, jednak země nesousedí z žádným státem uvnitř Schengenu. V Unii velké státy diktují malým, při hlasování o povinných kvótách prohrál zdravý rozum, Německo páchá ekonomickou sebevraždu v přímém přenosu a ještě k témuž nutí okolní země. Merkelová slíbila snížit daně (i jeho firmám v Německu), teď k tomu nedojde, finančně budou saturováni uprchlíci. Evropská unie by měla zhodnotit dosavadní fungování a přistoupit k pragmatickým korekcím, možná by nejdříve měla zrušit systém dotací.

Další informace a zajímavosti  zde, například nabídka expozice dřevěných obrazů nebo aktuální názory osobností k současné situaci v Evropě

04.03. 12:01  IGNORANT (Ondra111)
27.09. 18:15  To je dobře (Karel Plachý)


Přečtěte si také:

13.12.2005Kalousek: ČSSD lže  Dr. Zdeněk Burián (Anopress)
25.10.2005Topolánek přistižen při lži  Dr. Zdeněk Burián (Anopress)
13.10.2004Žalobkyně tvrdí, že Kořistka lhal Vladimír Urbánek (Kurzy.cz)



Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688