Pavel Šafařík (Sagefin)
Akcie ve světě  |  29.07.2015 08:17:56

Burzovní zpravodaj: Hrozí zvýšené riziko pádu akciových indexů!

Akciové trhy se po sérii pěti ztrátových dnů konečně dočkaly růstu. US akciové indexy otevíraly v kladném pásmu a na růstové vlně se udržely až do konce obchodní seance. Index S&P 500 nakonec uzavíral o 1,24 % výše a více než 1% nárůst zaznamenal rovněž index DJIA. NASDAQ Composite zpevnil o 0,98 % na 5089,21 bodů.

Akciím se dařilo navzdory slabším americkým makrodatům, když index spotřebitelské důvěry v červenci klesnul na 90,9 bodů z červnových 99,8 bodů. Konsensus ekonomů přitom očekával růst na 101,1 bodů. Z dnešních makro událostí je nejvýznamnější večerní zasedání FEDu a vyhlášení hlavní úrokové sazby. Ta by měla prozatím zůstat nepozměněná na úrovni 0-0,25 %.

K pozitivnímu sentimentu na akciových trzích přispěla rostoucí cena ropy, která v úterý vzrostla o více než 2 % na 48 USD za barel. Klesající momentum je však i nadále silné a po krátkém zotavení tak propady ceny ropy pravděpodobně budou pokračovat. Bude-li tomu tak, hrozí zvýšené riziko pádu akciových indexů, které se nyní nacházejí poblíž klíčových technických úrovní. Konkrétně index Russell 2000 se aktuálně nachází na 1220 bodech, jen 1,67 % nad významnou technickou úrovní 1200 bodů. V případě jejího prolomení lze na akciových trzích očekávat krátkodobé výprodeje. Obdobně index DJIA se nyní nachází jen 330 bodů nad silnou technickou úrovní na 17 300 bodech.

Masco Corporation hvězdou obchodní seance

Jeden z největších dodavatelů stavebních materiálů v USA, společnost Masco Corporation (MAS), překonal očekávání analytiků, když za 2.Q 2015 reportoval čistý zisk ve výši 38 centů na akcii. Očekávalo se přitom pouhých 33 centů na akcii. Za dobrými výsledky stojí zvýšená poptávka po rekonstrukcích budov a rovněž nárůst počtu nově zahájených rezidenčních staveb s tím, jak se ekonomika USA zotavuje. Titul na pozitivní čísla reagoval více než 10% nárůstem, což byl nejlepší výkon z indexu S&P 500. Akcie úterní seanci uzavíraly na 25,63 USD na svém největším objemu od října loňského roku.

Pavel Šafařík
Sagefin.cz 

      SageFin.cz   je nezávislý finanční portál se zaměřením na světové finanční trhy a online investování. Projekt vzniknul na základě absence hodnotných informací ohledně fundamentální a makroekonomické analýzy akcií a jejím správném využití v praxi společně s technickou analýzou. Naším cílem je zkvalitnit služby na území České republiky v oblasti finančního vzdělávání a vytvořit zázemí pro stálou komunitu obchodníků." .

Více informací na: www.sagefin.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688