Barbora Dlabáčková (MasterCard)
Internet a telefony  |  27.05.2015 16:16:13

Obliba online nákupů a mobilního placení neustále roste

Češi rádi vítají nové možnosti a způsoby, jak si usnadnit a zjednodušit každodenní aktivity. V několika posledních měsících vidíme, že toto tvrzení lze aplikovat také na nákupní chování českých spotřebitelů, včetně online nakupování. Od listopadu 2014, kdy MasterCard představil na českém trhu novinku v podobě globální platební služby MasterPass, roste kromě počtu e-shopů, které službu poskytují, také obecná edukace mezi spotřebiteli o možnosti jednoduchého, rychlého a bezpečného způsobu placení na internetu.

MasterPass je jednou z nejrychlejších platebních služeb na světě, což nakupujícím na internetu znatelně usnadňuje nejenom platbu, ale také celý proces nakupování. Stačí jen kliknout na tlačítko koupit a při volbě platební metody si nakupující místo klasické platby kartou či na dobírku vybere možnost zaplatit přes MasterPass. V České republice v současné době umožňuje platbu službou MasterPass aplikace digitální peněženky MasterCard Mobile v sousedních zemích je běžné, že je takovýchto MasterPass peněženek více. Častými poskytovateli takovýchto peněženek jsou zejména banky, které o placení službou MasterPass rozšířili např. své mobilní bankovnictví. Ačkoliv může MasterPass využívat téměř kdokoliv, lze zároveň charakterizovat cílový segment a vyprofilovat typické uživatele této služby. Jedná se o aktivní lidi, kteří často cestují, pracují nebo žijí převážně ve větších městech a jsou pokročilí uživatelé mobilních technologií zejména smartphonů s připojením k mobilnímu internetu a upřednostňují nákupy na internetu pro jejich pohodlnost.  

Po půl roce, kdy byla službaČeské republice pilotně spuštěna ve spolupráci se třemi obchodníky (České dráhy, alza.cz, damejidlo.cz), se nám podařilo službu MasterPass rozšířit mezi další cca 2 tisíce obchodníků. Do konce roku 2015 jsme si stanovili jasný cíl – kompletně pokrýt trh internetového prodeje v České republice. Ačkoliv je většina plateb prováděna v českých korunách, měsíc od měsíce se postupně navyšuje objem plateb realizovaných u zahraničních internetových obchodníků. Mezi nejčastější zahraniční měny patří Euro, britská Libra a polský Zlotý.  V současnosti je služba MasterPass dostupná v 16 státech světa, včetně České republiky, a v dalších 15 státech je technicky dostupná pouze obchodníkům a potenciálním vydavatelům online peněženek. Češi se celosvětově řadí v tomto ohledu mezi inovativní lídry a jsme rádi, že i relativně malá země, jakou je Česká republika, se může porovnávat s takovými konkurenty, mezi něž patří např. Austrálie, Čína, Francie, Kanada, Spojené státy americké nebo Velká Británie.

Richard Walitza, VP, Mobile Payments & Innovations Business Leader MasterCard Europe pro ČR, SR a Rakousko

Logo MasterCard MasterCard (NYSE: MA) je jednička v inteligentních, pohodlných a bezpečných platbách. Provozuje nejrychlejší síť pro zpracování plateb, která propojuje spotřebitele, finanční instituce, obchodníky, vlády a podniky ve více než 210 zemích a teritoriích celého světa. Produkty a řešení společnosti MasterCard ještě více usnadňují, zabezpečují a zefektivňují každodenní obchodní činnosti – například nakupování, cestování, podnikání a hospodaření s financemi.
Více informací na: www.mastercard.com
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář







Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688