Lynx (Lynx)
Akcie ve světě  |  27.05.2015 11:45:23

Blíží se IPO Snapchat?


Start nového týdne se nesl na pesimistické vlně s tím, jak medvědi využili slábnoucího růstového momenta k vyvinutí silného prodejního nátlaku. US akciové indexy ztrácely již v  úvodu obchodování a v průběhu obchodní seance se propad ještě více prohloubil. V samotném závěru došlo k jisté korekci, ale i přesto hlavní US indexy uzavíraly s více než 1% ztrátami, konkrétně DJIA -1,04 %, NASDAQ Composite -1,11 % a S&P 500 -1,03 %.

S&P 500 před hlavními úrovněmi supportu

Index S&P 500 se tak přiblížil k silné úrovni supportu na úrovni 2100 bodů. Jelikož klesající momentum z úterního obchodování bylo vcelku silné, pravděpodobnost proražení je poměrně vysoká. V takovém případě by výprodeje na amerických akciových trzích pokračovaly s tím, že další významný support se nachází na úrovni 2050 bodů, kde by ze strany býku již bylo možné předpokládat jistou podporu.

20150527 SP500 LYNX

 

Spekulanti na eurodolaru sázejí na americkou ekonomiku

Měnový pár EUR/USD ve včerejším obchodování opět ztrácel a sesunul se až pod úroveň 1,0900, když v USA byla publikována některá lepší makrodata. Objednávky zboží dlouhodobé spotřeby v dubnu meziměsíčně vzrostly o 0,5 %, což bylo nad očekáváním ve výši 0,3 %. Nad očekáváním skončil rovněž předstihový ukazatel PMI a index spotřebitelské důvěry.

20150527 EURUSD LYNX

 

O dalším vývoji však pravděpodobně rozhodnou až páteční makrodata, kdy bude publikován HDP za 1.Q 2015 ve Velké Británii, Švýcarsku a USA. Vývoj na eurodolaru z posledních dní značí, že sázky jsou jednoznačně postaveny na pozitivní vývoj americké ekonomiky, když měnový pár od poloviny května ztratil více než 4 %. Analytici ovšem očekávají, že americká ekonomika na základě upravených údajů v 1.Q 2015 klesne o 0,9 %. To by byl největší pád od roku 2009.

 

Překvapí letos trhy IPO Snapchat?

CEO pátého nejhodnotnějšího start-upu světa Snapchat Evan Spiegel na IT konferenci v Kalifornii překvapil publikum konstatováním, že IPO Snapchat potřebuje a má plán jak jej provést. Podobné spekulace se objevují již déle a rozebírali jsme je na blogu již v minulosti.

Částečně tak dochází k utlumení diskuzí o možné akvizici Snapchat některým z IT gigantů. Již v roce 2013 nabízel Mark Zuckerberg $3 miliardy za tuto aplikaci pro sdílení fotek. Spiegel jej ihned odmítl a pracoval na proměně Snapchat z iPhonové aplikace pro americké teenagery na seriozní médium pro velké inzerenty a prostředek komunikace pro firmy. Podařilo se mu to na výbornou.

Dnes má Snapchat hodnotu $15 miliard, je druhým nejhodnotnějším US start-upem po Uber a od investorů již v 5 kolech financování získal $815 milionů. Mezi menší investory patří Alibaba, Yahoo a řada známých private equity firem. Snapchat má více než 100 milionů denně aktivních uživatelů, z nichž až 65 % denně postuje nové fotky a videa.

Diskuze o IPO Snapchat přichází krátce poté, co Uber oznámil zájem o získání kreditní linky, který oznámil zájem o vytvoření kreditní linky, což značí posun blíže k IPO Uber.

Denně je odesláno více než 400 milionů snapů, které se Spiegel nyní bude snažit zmonetizovat.

Rally na Time Warner Cable nekončí!

Akcie Time Warner Cable (TWC) po oznámení jednání o převzetí ze strany Charter Communications pokračují ve strmém nárůstu.  Aktuální tržní hodnota společnosti je 52 mld. USD, přičemž cena převzetí se vyšplhá až na 55 mld. USD. Nyní je vše v rukou amerického regulátor a FCC, který musí tento obchod schválit. V minulosti již odmítl převzetí Time Warner Cable společností Comcast., avšak tentokrát jsou šance na schválení větší.

Ve včerejším obchodování si připsaly 7,26 % a staly se tak hvězdou obchodní seance. Akcie TWC obchodní seanci uzavíraly na 183,6 USD na svých historických maximech.

20150527 TWC LYNX

 

eBay spouští placenou reklamu

eBay spouští placenou reklamu ve formě Promoted Listings, což prodejcům zajistí místo na první stránce při vyhledávaní daného produktu. eBay bude vydělávat pouze pokud reklama přivede návštěvníka k prodeji.

eBay tak stanovuje nový model odlišný od platby za počet zobrazení nebo platby za klik, jak nabízí současní lídři na poli online marketingu Google, Bing, Facebook a Twitter.

Hlavní konkurent Alibaba již promované nabídky nabízí.

 

First Solar pod silným prodejním tlakem

Na opačné straně spektra skončily akcie největšího amerického výrobce solárních panelů First Solar (FSLR). Ty v úterním obchodování spadly o 7,28 % na 51,06 USD, když analytici RBC Capital snížili své investiční doporučení pro tento titul na „underperform“ z předchozího „perform“. Důvodem ke snížení je podle analytiků omezený růst zisků pro rok 2016. Akcie First Solar předvedly nejhorší výkon z indexu S&P 500 a uzavíraly na nejnižších úrovních od února letošního roku.

20150527 FS LYNX

 

 

 

Autorem je Pavel Šafařík. Na finančních trzích se pohybuje již od roku 2004. Jeho zaměřením jsou především akciové trhy v USA, ale také komodity a cizí měny. Je držitelem makléřské licence kategorie III. (správce portfolia) a kategorie D. (deriváty). Kontaktovat jej můžete e-mailem na p.safarik@lynxbroker.cz.

Pavel pro Vás připravuje pravidelné analýzy akciového trhu a makroekonomiky. Zaregistrujte se ke sledování našich analýz a postřehů z trhu. Pro získání nejaktuálnějších krátkých zpráv ze světových burz nás sleduje na Twitter.

The post Blíží se IPO Snapchat? appeared first on Czech Republic.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688