Lynx (Lynx)
Komodity  |  22.05.2015 15:21:34

Ropa prolomila klíčovou úroveň, euro vyčkává na vystoupení centrálních bankéřů


Index S&P 500 uzavíral na nových historických maximech, když investoři před vystoupením světových centrálních bankéřů oplývají optimismem.

Tahounem byl tentokrát sektor základních materiálů s tím, jak cena americké lehké ropy WTI ve včerejším obchodování překročila úroveň 60 USD za barel. Po krátké korekci z posledních dvou týdnů se tak trh s černým zlatem rychle zotavil. Cena 60 USD za barel je nyní klíčová, a pokud by se býkům i v následujících dnech podařilo tuto úroveň obhájit, je velká šance, že rostoucí trend bude pokračovat.

20150222 ropa LYNX

 

Klíčový den pro EURUSD

Eurodolar se od středy drží v poměrně úzkém pásu mezi 1,1070 až 1,1180. Dnešní obchodování však pro euro bude zásadní a závěr by mohl napovědět, jakým směrem se trh bude ve střednědobém horizontu dále ubírat.

Vzhledem k dnešnímu fóru, kde vystoupí světoví centrální bankéři na téma „Inflace a nezaměstnanostEvropě“, lze na euru očekávat zvýšenou volatilitu. Fórum začíná dnes odpoledne od 15:30.

20150522 eurusd LYNX

 

 

Makrodata pro pátek 22.5

 

Akcie Best Buy příjemně překvapily svými výsledky

Akcie internetového obchodu Best Buy (BBY) ve čtvrteční seanci předvedly vcelku slušný výkon, když po zveřejněných výsledcích za 1Q 2015 cena bezprostředně vystřelila vzhůru. Zisk na akcii dosáhl 37 centů oproti očekávaným 29 centům. Jednoznačně pozitivní zprávou je však nárůst tržeb americké divize o 1,4 % na 7,89 mld. USD. Pozitivního výsledku se podařilo dosáhnout i přes globální pokles odbytu v oblasti elektroniky.

Best Buy si tak proti konkurenci dokázal udržet podíl na trhu, což investoři vyhodnotili kladně. Po úvodním silném růstu ceny akcie však převážily výběry zisků a akcie uzavíraly jen o 3,94 % výše. Ovšem i tak akcie předvedly třetí nejlepší výkon z indexu S&P 500.

BlackBerry spouští buyback program

BlackBerry spouští program zpětného odkupu akcií, v rámci kterého by společnost měla skoupit až 2,2 % všech akcií v oběhu. Tento krok vede k posílení důvěry investorů v akcie BlackBerry, kterým jsou od roku 2011 daleko za svými historickými maximy.

Další upgrade pro akcie Amazon

Další zajímavý upgrade pro akcie Amazon. Poté co Bernstein zvýšil cílovou cenu na akcie Amazon na $600, tak se přidal i Morgan Stanley zvýšením na $520. Akcie se nyní obchodují okolo $430.

Goldman Sachs zveřejnil list nejoblíbenějších akcií hedge fondů

Investiční banka Goldman Sachs zveřejnila seznam 50 akcií, které se nečastěji objevují mezi největšími investicemi hedge fondů. Jejich seznam je v obrázku níže a více informací na Bloomberg.

Goldman Sachs list

 

Autorem je Pavel Šafařík. Na finančních trzích se pohybuje již od roku 2004. Jeho zaměřením jsou především akciové trhy v USA, ale také komodity a cizí měny. Je držitelem makléřské licence kategorie III. (správce portfolia) a kategorie D. (deriváty). Kontaktovat jej můžete e-mailem na p.safarik@lynxbroker.cz.

Pavel pro Vás připravuje pravidelné analýzy akciového trhu a makroekonomiky. Zaregistrujte se ke sledování našich analýz a postřehů z trhu. Pro získání nejaktuálnějších krátkých zpráv ze světových burz nás sleduje na Twitter.

The post Ropa prolomila klíčovou úroveň, euro vyčkává na vystoupení centrálních bankéřů appeared first on Czech Republic.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Komodity:

Čt 17:03  🟡 Zlato blízko historických maxim X-Trade Brokers (XTB)
Čt   9:17  S&P500 uzavřelo na nových rekordech Research (Česká spořitelna)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688