BOSSA.CZ (BOSSA.CZ)
Investice  |  14.04.2015 11:12:15

Čeká nás korekce na americkém dolaru? Analýza BOSSA USD, USD/CHF, EUR/GBP

EUR/USD se pomalu přibližuje k hodnotě předchozích minim na úrovni 1,045 z 13. března, kde bude testovat formaci dvojitého dna. O tom, zdali ji překoná, mohou tento týden rozhodnout maloobchodní prodeje USA (úterý), index spotřebitelské důvěry univerzity Michigan (pátek) nebo hospodářská čísla amerických firem v průběhu výsledkové sezóny, jež odhalí skutečnou kondici americké ekonomiky. Z eurozóny se pak nabízí zasedání Evropské centrální banky (ECB) ve středu.

Americký akciový trh včera zakončil 3denní předchozí posilování, když uzavřel v negativním teritoriu. Oba indexy Dow Jones a S&P 500 uzavřely 0,5 procenta v mínusu, technologický Nasdaq si odepsal 0,2 procenta ze své hodnoty.  Investoři si nejsou jistí, zdali a do jaké míry se projeví silný dolar na hospodářských výsledcích společností. Již dnes zveřejní svá čísla banky JP Morgan a Wells Fargo před otevřením amerického akciového trhu.

Asijskému akciovému trhu se dnes ráno rovněž nedařilo. Japonský index Nikkei již několik dní bojuje s rezistencí a kulatým číslem 20 000 bodů, nad nímž nedokáže uzavřít. Investoři napjatě vyčkávají na data HDP druhé největší ekonomiky světa. Včerejší horší březnové výsledky obchodní bilance totiž naznačily, že očekávání trhu ohledně hospodářského růstu nemusí být naplněna. Tyto výsledky budou publikovány zítra ve 4:00 ráno a budou mít vliv i na obchodování australského dolaru. Velkou roli sehraje kulaté číslo 7,00%. Právě tato hodnota je stanovena čínskou vládou jako cílová pro růst HDP v tomto roce a na této úrovni jsou i zítřejší očekávání trhu. Detaily ohledně čínského HDP pak nabídne tisková konference statistického úřadu.

Japonský jen (JPY) posílil vůči americkému dolaru po včerejších slovech Koichi Hamada, ekonomického poradce premiéra, jenž v televizním pořadu uvedl, že jen je nyní vůči dolaru velmi slabý na úrovni 120. Vůči euru japonský jen posílil dokonce na nejvyšší hodnotu od června 2013 (126,440). Ve prospěch jenu rovněž hrála slova centrální banky, která včera uvedla, že benefity z kvantitativního uvolňování (QE) rostou, čímž snížila šance na navýšení objemu QE.

Turecká lira (TRY) oslabila na rekordní minima vůči americkému dolaru (2.6740) kvůli nejistému výsledku parlamentních voleb, jež se budou konat 7. června.

Grafy níže ukazují, že americkému dolaru docházejí síly, a to nejen při analýze měnového indexu (BOSSA USD), ale i při analýze měnových párů USD/CAD a USD/CHF. Korekci by mohly spustit například dnešní horší data maloobchodních prodejů. V takovém případě se jako nejlepší strategie jeví využití korekce k otevření nových dlouhých pozic na USD než prodávat USD v průběhu korekce, což by bylo proti trendovým obchodem.

Měnový index amerického dolaru (BOSSA USD) na denním grafu naznačuje, že USD docházejí síly, a to dlouhými knoty na páteční i pondělní denní svíčce. USD rovněž stojí před předchozími maximy. Korekce by mohla dojít až k opětovnému otestování trojúhelníku a lze ji využít na nákup USD.

To, že americkému dolaru docházejí síly lze vidět i na denních svíčkách USD/CHF a obdobný pohled se nabízí i pro USD/CAD. Opět platí, že je lepší si počkat na korekci a po ní vstoupit do dlouhých pozic. Prodávat USD nyní by bylo rizikové a proti trendu.

EUR/GBP včera na denním grafu uzavřel pod předchozími minimy (0,7250), což je negativním znamení a naznačuje možnost dalšího oslabení.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Investice:

Čt 12:28  Německá letošní mizérie jedním číslem Research (Česká spořitelna)
Čt 12:20  EURUSD klesá na pětitýdenní minimum X-Trade Brokers (XTB)
Čt 11:03  USA: S&P potvrdilo rating na stupni „AA+“ Research (J&T BANKA)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688