TNBiz (TN.cz)
Z domova  |  30.03.2015 15:21:10

Spor o miliardy. Plnila primátorka Krnáčová příkazy protivníka?


Plní příkazy? Praha je ve vleklém sporu se společností Copa Retail kvůli pro Prahu nevýhodnému miliardovému pronájmu Škodova paláce. Primátorka Adriana Krnáčová (ANO) tajně s manažerkou protivníka Abigail Schaeffer jednala o výměně právníků, kteří zastupují Prahu. Schaeffer poslala primátorce seznam advokátů, se kterými mají dobré zkušenosti. Výběrové řízení pak vyhrála jedna z kanceláří uvedených v seznamu. Informaci přinesl deník Neovlivní.cz.

Náhoda?

Primátorka Krnáčová se nařčení z toho, že jde protistraně na ruku, brání. "Vše bylo transparentní. Pochopitelně," uvedla pro Neovlivní.cz Krnáčová. Na otázku, jak Praha vybrala advokátní kancelář Kocián Šolc Balaštík řekla toto: "Ve výběrovém řízení. Ale to jsem nedělala já. To úřad. Poptal pět firem, vybrali jsme na základě nejvýhodnější cenové nabídky."

Šéfka Prahy se brání i tomu, že by dostala něco nadiktována. Také tvrdí, že rozhodně se o výběr nijak nezasloužila. "Já jsem neorganizovala tu soutěž," řekla. Rovněž odmítla, že by výběrové řízení "ohýbala" podle požadavků Copa Retail.

Nicméně to, že dostala od této společnosti seznam advokátních kanceláří, se kterými mají dobré zkušenosti (otázka je, v jakém významu), ovšem radním už neřekla.
Tento postup primátorky vnímají ostatní politici, z koalice i opozice, jako značně problematický. Opoziční TOP 09 dokonce vyzývá primátorku k rezignaci. "Takový postup je přinejmenším politický problém," řekl pro Neovlivní.cz i šéf české pobočky Transparency International David Ondračka.

Pražský magistrát má uzavřenu smlouvu na dlouhodobý pronájem Škodova paláce na 20 let. Celkové nájemné za celou dobu se vyšplhá na 4,4 miliardy korun, tato nevýhodná smlouva byla uzavřena za éry primátora Pavla Béma. Mluví se i o tom, že magistrát mohl budovu koupit a to za 1,5 miliardy.

Na veřejnost se maily s komunikací mezi Krnáčovou a manažerkou Copa Retail dostaly poté, co je primátorka chtěla přeposlat svému poradci Petru Prchalovi, místo toho to poslala jemu jmenovci z TOP 09. Ten je poté zveřejnil.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688