IFC Markets (IFC Markets)
Akcie ve světě  |  11.03.2015 11:24:52

Index dolaru - znovu růst ?

Minulý týden index US dolaru vyšel z neutrálního rozsahu a prokázal působivý růst. Ten začal ve středu po zveřejnění kladné zprávy o americkém trhu práce od nezávislé agentury ADP.  Další den index dolaru pokračoval růst navzdory slabým údajům o průmyslových objednávkách a týdenní nezaměstnanosti.  Investoři ingorovali tyto informace. Měli především zájem o měsíční ukazatele trhu práce. Jelikož Fed při rozhodování o změně diskontní sazby bere je v úvahu.

 

Oficiální zpráva, publikovaná v pátek, potvrdila nejoptimističtější očekávání investorů.  Počet pracovních míst v nezemědělském sektoru v únoru překročil odhady a zvýšil se do 295 tisíc.  NezaměstnanostUSA klesla na nejnižší úroveň od kvtěna 2008 a činila 5,5%.  Fed se domnívá, že taková úroveň  vyhovuje „plné zaměstnanosti“,  a nižší ukazatele budou moci ekonomiku poškodit. Jelikož mohou způsobit nedostatek pracovní síly.  Poznamenejme,  že počet Američanů hledajících práci v průběhu 27 týdnů a více dosáhl minima během 6 let, což potvrzuje kvalitatitní zlepšení na trhu práceUSA.  Nyní většina investorů očekává zvýšení sazby na zasedání Fedu v červnu.

 

Na základě jasných příznaků oživení v USA, ekonomické ukazatelé v eurozóně vypadaly „mdlé“. To přispělo k pokračování pádu eura.  Stále mírný růst ukazuje pouze německá ekonomika.  Minulý týden vyšlo najevo, že tam se zvýšily maloobchodní tržby a průmyslová výrobaHDP  v celé eurozóně ve čtvrtém čtvrtletí se nezměnil oproti předchozímu čtvrtletí.  Snížení nezaměstnanosti v lednu nebyla značným – od 11,4% do 11,2%.   

 

Tento týden nejvýznamnější dataUSA budou ve čtvrtek: maloobchodní tržby, výrobní zásoby, vývozní a dovozní ceny a týdenní nezaměstnanost. V pátek bude zveřejněn index spotřebitelské důvěry od Michiganské univerzity a ceny výrobců. Jejích odhady dle našeho názoru,  jsou kladnými pro dolar. Klíčovou událostí v eurozóně bude začátek odkupu státních dluhopisů v pondělí prováděný v rámci programu kvantitativního uvolňování.  Tento program bude probíhat do září 2016 nebo pokud inflace v eurozóně se nedosáhne 2%. Euro patřičně může reagovat na index spotřebitelských cenNěmecku,  který vyjde ve čtvrtek. Ve středu se bude konat vystoupení hlavy ECB Mario Draghi, které je také schopen ovlivnit trh.   

IFC Markets je předním brokerem na mezinárodních finančních trzích,
poskytuje profesionální služby v oblasti Forex a CDF obchodování.                  

www.ifcmarkets.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688