Přírodní stavby: seminář Přírodního stavitelství 28. - 29. března 2015

Občanské sdružení Ekovesnice o.s. srdečně zve na letošní první seminář „Přírodního stavitelství“ Petra Skořepy v osadě v  Bílých Karpatech, od 28. do 29. března 2015.

Seminář vhodný pro všechny, kdo si chtějí postavit zdravý dům a rozšířit si obzory v oblasti přírodního stavitelství, soběstačnosti, ekologického bydlení i způsobu života, to vše se známým průkopníkem přírodního stavitelství u nás, s Petrem Skořepou, který bude sdílet své zkušenosti se stavbou několika různých staveb i s bydlením v nich, ale i se životem v souladu s přírodou a cestě k soběstačnosti a nezávislosti. Zveme na intenzivní víkend nabitý informacemi a vědomostmi, ale také zkušenostmi a praktickými radami.

Dozvíte se, jak stavět dobře a levně kvalitní obydlí z místních přírodních a recyklovaných zdrojů a to vše z pohledu stavitele, který se přírodními stavbami zabývá přes 8 let a stále se dále vzdělává (pasivní domy, přírodní stavitelství, zelené střechy, soběstačné domy, získávání energie, baubiologie, feng-shui, bioarchitektura, léčitelství, řád přírody). Pracuje dle starých ověřených technik, ale zkouší i nové postupy a materiály, podporuje tradiční řemesla, vznik permakulturních zahrad, obnovu pěstování starých odrůd stromů.

Petr Skořepa

Stavitel a lektor, staví domy ze dřeva, slámy a hlíny - netradiční kruhové nebo stěhovatelné domy. Je iniciátorem občanských sdružení Ekovesnice o.s. a Eko-osada o.z., které se zabývají projekty v oblasti vzdělávání a realizací obydlí pro trvale udržitelný život v ČR i na Slovensku. Organizátor putovního ekofestivalu „Oázy života“a dalších kulturních akcí. Pořadatel kurzů přírodního stavitelství. Šiřitel praktických informací směřujících k trvale udržitelnému životu na naší planetě, eko-logickému stavění, získávání potravy a energie, k udržitelné soběstačnosti na všech úrovních.

Petr Skořepa v současné době žije v Bílých Karpatech, na hranicích Moravy a Slovenska, v horách na polosamotě, kde buduje soběstačnou osadu s ukázkami efektivního propojení obydlí se zahradou.  V této nádherné přírodě se také koná tento kurz. Získáte tak nejen teoretické znalosti, ale také přímou zkušenost s různými přírodními stavbami i způsobem života v souladu s přírodou, v komunitě, v sousedství.

Jak začít? Jak postavit slaměný domek nebo jurtu? Lehký stěhovatelný dům, pasivní nebo nízkoenergetický dům? Stavět svépomocí nebo si někoho najmout? Jak je to se základy, s klimatizací, větráním, hospodařením s vodou, energií, odpady? Jak založit rodovou osadu? Jak naložit se zemědělskou půdou? Jak stavět co nejefektivněji? Pokud vás trápí podobné otázky, na semináři najdete své odpovědi. Práce se slámou a hlínou je jednoduchá, ale pokud chcete postavit kvalitní dům s dlouhou životností a za nízkou cenu - je náročnější na informace. Ušetřete svůj čas a nechte se inspirovat jedním ze zasvěcených.

Dvoudenní kurz Petra Skořepy nabízí ucelený souhrn informací i řadu inspirací. Získáte konkrétní představu, co obnáší stavba, stavební povolení, jaké použít materiály, co a jak je možné postavit, jak žít blíže přírodě a bez závislosti na systému. Jak, proč a kdy použít kámen, dřevo, slámu. Jak získávat energii ze slunce a z větru. Jak fungují různé přístroje a vychytávky, ať už při stavění, nebo u farmaření.  Kurz vám otevře nové obzory a poskytne vám hluboký pohled na širokou problematiku ekologického bydlení i způsobu života, dostanete cenné kontakty a ověřené dodavatele a řadu informací si odnesete k pozdějšímu studiu také na přehledném DVD.

Detailní program kurzu, praktické informace a přihlášky najdete na webových stránkách: http://ekovesnice.cz/1028-prirodne-stavitelstvo-bile-karpaty.html

Náš facebook: https://www.facebook.com/ekovesnice?fref=ts


 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Stavba, nejlépe hodnocené fotografie



Články Stavba