BOSSA.CZ (BOSSA.CZ)
Investice  |  04.03.2015 12:27:15

Data HDP Austrálie a britská PMI zklamala, NZD po aukci mléka posiluje; analýza GBP/USD, GBP/AUD, EUR/JPY

Americký akciový trh si včera mírně oddechl od růstového pohybu. Avšak objemy obchodů byly nízké, a tak se lze domnívat, že investoři vyčkávají na páteční data z trhu práce (NFP) USA. Jejich předskokan (ADP), tedy počet nově vtvořených pracovních míst v soukromém sektoru v únoru, bude zveřejněn již dnes v 14:15. Dnes bychom měli rovněž sledovat projev Evanse, hlasujícího člena bankovní rady Fedu, jenž bude mluvit na téma monetární politika a ekonomický výhled USA. Jeho slova by mohla přiblížit vývoj úrokových sazeb v nejbližších měsících. V 16:00 bude zveřejněn index nákupních manažerů (PMI) ISM ze sektoru slžeb USA. Nakonec ve 20:00 bude publikována Béžová kniha Fedu, jež nám nabídne pohled na stav ekonomiky Spojených států. Dnes rovněž zasedá kanadská centrální banka (BoC). Avšak po předchozím snížení úrokové sazby se od ní nečekají další změny.

V noci zveřejnila Austrálie data HDP za poslední čtvrtletí loňského roku. Hospodářství protinožců mezičtvrtletně posílilo o 0,5 procenta, což bylo o 0,2 procenta pod očekáváními trhu. Avšak data za třetí čtvrtletí byla revidována mírně nahoru. Australský dolar na tato čísla příliš nezareagoval. Tento týden nás čekají ještě informace o obchodní bilance a maloobchodní prodeje.

Novozélandský dolar (NZD) našel sílu k růstu díky včerejší aukci mléka, v níž cena této komodity posílila o 1,1 procenta. NZD/USD testuje klíčovou rezistenci na úrovni 0,7600, jejíž překonání by otevřelo měnovému páru cestu nahoru.

Na Ukrajině se dnešním dnem zvýšila základní úroková sazba z 19,5 na 30 procent. Centrální banka chce tímto krokem zabránit dalšímu oslabování měny a zastavit růst inflace. Na druhé straně vysoká úroková sazba zpomaluje hospodářský růst. Dánsko bojuje s udržením fixačního pásma EUR/DKK. V únoru yemě nakoupila devizové rezervy v objemu 29 mld. eur. Devizové rezervy v letošním roce kvůli politice ECB (QE) vzrostly z 25 na 45 procent HDP.

Čínský sektor služeb si v únoru podle dat PMI od společnosti HSBC polepšil o 0,2 bodu ve srovnání s lednem. Posílily hlavně nové objednávky, což je pro výhled budoucího vývoje ekonomiky velmi kladné. Dobré zprávy z obou sektorů, tedy služeb i výroby, přicházejí ihned poté, co tamní centrální banka (PBOC) snížila úrokovou sazbu, aby ulevila ekonomice.

Británie dnes svou cestu indikátorů nákupních manažerů (PMI) zakončila katastroficky. Ačkoliv v pondělí a úterý trh potěšila lepšími daty z odvětví výroby a stavebnictví, dnešní čísla ze sektoru služeb zklamala až o 1,1 bodu. Index si navíc pohoršil i ve srovnání s lednem, a to o 0,5 bodu. Navíc sektor služeb je důležitou součástí HDP, na němž se podílí více než 60 procenty.

Britská libra se na páru s americkým dolarem (GBP/USD) na hodinovém grafu pohybuje v klesajícím klínu. Proražení této formace směrem nahoru by znamenalo pro libru posílení. Avšak v případě proražení hodnoty 1.5300 směrem dolů, lze očekávat další oslabení libry.Jako reyistence yatím slouží i klouyavý průměr 55 na denním grafu.

GBP/AUD testuje klíčovou hodnotu podpory, na grafu vyznačeně oranžově. V případě denního uzavření pod touto hodnotu preferujeme prodej s cílem minim doražených 10.2.2015.

EUR/JPY odmítl rezistenci na 4hodinovém grafu v podobě klouzavých průměrů a míří níž. Mohl by se podívat k minimům z konce letošního ledna.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688