TNBiz (TN.cz)
Stavební spoření  |  02.01.2015 17:16:32, aktualizováno 29.06.2016 10:27:49

Co všechno byste o něm měli vědět o úvěru od stavební spořitelny

Po letech bydlení na stejné adrese si nemovitost žádá renovaci, zútulnění nebo modernizaci. Nejen že budete bydlet pohodlněji, ale díky pravidelné údržbě neklesá cena nemovitosti, naopak každá modernizace je, co se týče tržní hodnoty plusovým bodem. Vhodnou rekonstrukcí navíc můžete i v závěru ušetřit na výdajích za energie. Někdy nám však na úpravy úspory nestačí a nabízí se otázka, kde vzít více peněz?

 

Proč sáhnout po úvěru?

Na účely související s bydlením je určen úvěr od stavební spořitelny a mohou jej využít i ti, kteří doposud nejsou ve stavební spořitelně klientem. Úrokové sazby u běžných spotřebitelských úvěrů se obvykle pohybují nad 10 % ročně. U úvěrů od stavební spořitelny je to nejčastěji mezi 5 a 6 %. Ušetřit tak můžete i desítky tisíc korun. "I klient, který si dosud nespořil, může získat úvěr až 500 tisíc korun bez zajištění nemovitostí,“ uvádí Jitka Jechová z Raiffeisen stavební spořitelny. "Na rekonstrukce není příliš vhodné využívat běžný spotřebitelský úvěr. Je lepší volit produkt, který je pro tyto účely ušitý přímo na míru,“ dodává.

 

Kde všude úvěr využít?

Úvěr od stavební spořitelny se dá využít na celou oblast bydlení. Nejčastěji je využíván na rekonstrukce kuchyní, koupelen nebo bytového jádra. Často jej lidé využívají i při výměně oken, střechy, zteplování domů nebo revitalizací fasád. Úvěr lze ovšem použít i na úpravy jednotlivých místností a interiérových prvků jako jsou podlahy, schodiště či dveře.

"Pokud se do rekonstrukce pustíte nyní, půjde o výhodnou investici i do budoucna. Právě teď je totiž vhodná doba i díky nízkým úrokovým sazbám a stále ještě příznivým cenám stavebních prací. V budoucnosti bude mít vaše nemovitost vyšší hodnotu a odměnou vám samozřejmě bude moderní a komfortní bydlení,“ vysvětluje Jitka Jechová.

Jestli se nechcete pouštět do velkých rekonstrukcí, úvěr můžete využít i při skromnějších plánech. Finance lze investovat do zabezpečení, rozvodů, zasíťování či oplocení pozemku, ale třeba také na stavbu garáže. Málokdo také ví, že půjčka umožňuje financovat demoliční práce nebo administrativní náklady.

 

Úvěr na bydlení: ano, nebo ne?

Koncem října realizovala Raiffeisen stavební spořitelna anketu o rekonstrukcích, ve které se 88 % respondentů přiklonilo k názoru, že je zcela běžné vzít si úvěr na bydlení. Zatímco úvěry na spotřební zboží jsou vnímány spíše negativně, v případě úvěru na bydlení je to právě naopak.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář








Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688