TNBiz (TN.cz)
Stavební spoření  |  22.12.2014 15:43:18

Vytěžte na konci roku ze svého stavebka maximum. RADY a TIPY

Blíží se konec roku. Vytěžte ze svého "stavebka" ještě co nejvíce. Tady jsou rady a tipy, jak to udělat. Každý rok vám ministerstvo financí přispěje nejvýše 10 procenty z vašich vkladů. Od roku 2012 činí maximální roční výše státní podpory 2000 korun. Klienti by si měli ověřit, zda na svůj účet poslali za celý rok optimální množství peněz.

"Pro získání maximální výše státního příspěvku je nutné na účet vložit alespoň 20 tisíc korun ročně," uvádí Jitka Jechová, tisková mluvčí Raiffeisen stavební spořitelny.

"Pokud se klient rozhodne pro vložení financí prostřednictvím složenky, měl by to letos stihnout do 19. prosince. Platba poštovní poukázkou může trvat až pět pracovních dní. Pro úhradu stavebního spoření v hotovosti mohou klienti navštívit pokladny na naší centrále, kde jim bude jejich vklad připsán na účet v reálném čase," dodává Jechová.

Právě v prosinci ale zažívají pobočky stavebních spořitelen největší nápor. Roste totiž počet klientů, kteří ještě na poslední chvíli ukládají peníze nebo uzavírají nové smlouvy. Pokud se tedy lidé chtějí vyhnout frontám na pobočkách či na poště, mohou své peníze poslat bezhotovostně.

U platby převodem nebo v hotovosti v bance musí být platba provedena nejpozději se splatností 31. prosince 2014. Je ale zapotřebí, aby si klienti ověřili přesný čas, dokdy jejich banka ještě akceptuje příkazy s datem splatnosti 31. prosince 2014.

"V Raiffeisen stavební spořitelně si mohou lidé založit stavební spoření i v poslední den roku. V sídle Raiffeisen stavební spořitelny se jim budeme věnovat do 14. hodin," uvádí Jitka Jechová. Pokud uvažujete, že si založíte stavební spoření, měli byste tak učinit nejpozději na Silvestra. Můžete si tak zajistit státní podporu za celý letošní rok v plné výši.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688