Saxo Bank (home.saxo)
Investice  |  09.12.2014 10:02:40

Minulý týden jsme byli svědky nových historických maxim na akciových trzíc

Minulý týden jsme byli svědky nových historických maxim na akciových trzích. Americký akciový index S&P a Dow Jones dosáhly nových maxim a německý index DAX uzavíral nad psychologickou hranicí 10 000 bodů. Tento týden bude z hlediska makro dat relativně klidný. Začátkem týdne bude zajímavé sledovat HDP Japonska a obchodní bilanci Číny, které mohou nastavit sentiment na finančních trzích. Německo bude v pondělí zveřejňovat data o průmyslové výrobě za říjen a v úterý bude ohlašovat obchodní bilanci. Stav průmyslové výroby ve Velké Británii se dozvíme v úterý, kdy bude ohlašovat data za říjen. Jako i v Německu, očekáváme ve Velké Británii mírné zpomalení.

Ve středu se pozornost opět přesune do Asie, kde bude zveřejněna čínská inflace prostřednictvím indexu spotřebitelských cen za listopad. Neočekáváme žádnou změnu v porovnání s předcházejícím obdobím a inflace by měla zůstat na úrovni 1,6%. V průběhu dne bude ohlašovat průmyslovou výrobu Francie a později bude zveřejněna obchodní bilance Velké Británie. Ve čtvrtek budou investoři pozorně sledovat vývoj inflace v Německu, které bude v ranních hodinách ohlašovat index spotřebitelských cen. Inflace by měla zůstat na meziměsíční úrovni nezměněná a celková roční inflace by měla být na úrovni 0,6%. Později během dne by měla vývoj cen zveřejnit Francie, opět prostřednictvím indexu spotřebitelských cen. Pravděpodobně nejdůležitější událostí tohoto týdne by mělo být čtvrteční zasedání ECB, na němž bychom se měli dozvědět bližší informace o programu LTRO, respektive o dalším zahájení kvantitativního uvolňování Long Term Refinancing Operations, jehož hrubé obrysy  byly zveřejněny minulý týden v projevu guvernéra ECB, Maria Dragi. Ve čtvrtek budou ohlášená data z Ameriky, především maloobchodní tržby, které jsou ukazatelem celkových příjmů v maloobchodě. V pátek budou investoři sledovat především průmyslovou výrobu Eurozóny a spotřebitelskou důvěru v USA, měřenou Michiganskou univerzitou.

Juraj Dolník

Saxo Bank

 Globální online investiční banka

Saxo Bank je globální investiční banka specializující se na online obchodování a investice na mezinárodních finančních trzích. Saxo Bank umožňuje soukromým investorům a institucionálním klientům obchodovat s FX, CFD, cennými papíry, futures, opcemi a dalšími deriváty a poskytuje i profesionální správu portfolia a fondů díky svým online obchodním platformám oceněným řadou různých ocenění.

Více informací na: www.saxobank.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář


Přečtěte si také:

22.03.2024Týden na akciových trzích: Opět rostoucí týden a nová maxima - Komentář Investiční bankovnictví (Komerční banka)
29.12.2020Akciové trhy na nových historických maximech (Komentář) Investiční bankovnictví (Komerční banka)



Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688