BOSSA.CZ (BOSSA.CZ)
Investice  |  12.11.2014 11:57:14

V Japonsku mohou být v prosinci volby, Švýcarské referendum se blíží a frank to pociťuje, americké akcie na nových maximech. Analýza BOSSA USD, GBP/USD NZD/USD – hlava ramena

Dnes v 11:30 Britská centrální banka (Boe) zveřejní svoji pravidelnou čtvrtletní inflační zprávu. Ta dnešní bude poslední v letošním roce. Od srpnové publikace inflace zpomalila svoji meziroční tempo růstu z 1,90 na 1,20 procenta, HDP vykazuje známky dosažení vrcholu a trh bydlení podle všeho kulminuje.  Nízká cena ropy, které působí protiinflačně a pomalý ekonomického růstu eurozóny, jsou dalšími argumenty pro BoE, aby ponechala základní úrokovou sazbu na aktuální úrovni (0,5 procenta) alespoň do poloviny příštího roku.

Některá média v noci zveřejnila zprávy, že japonský premiér Shinzo Abe plánuje odložit druhé kolo zvýšení spotřební daně a vyhlásit volby do dolní komory parlamentu v letošním prosinci. Nicméně tyto informace byly dementovány japonským parlamentem, což v noci způsobilo volatilitu na párech s japonským jenem (JPY). Volby do dolní komory parlamentu nejsou dané pevným termínem, proto je premiér může naplánovat libovolně. Spekuluje se, že Shinzo Abe chce uskutečnit volby co nejdříve, dokud je voliči vnímán pozitivně a chce si zajistit podporu obou komor parlamentu pro další období, co nejdříve. V příštím roce totižto plánuje přijat neoblíbená opatření, jakými je kromě vyšších daní, oživení otázky jaderné energie a povolit vysílaní vojáků na území mimo Japonska. Ačkoliv by 1 a půl roční odklad zvýšení spotřební daně (na duben 2017) podpořil domácí spotřebu, státní rozpočet přijde tímto rozhodnutí o důležité příjmy a zadlužení země, jež je již nyní velmi vysoké (podíl dluhu na HDP je přes 210 procent) se bude dále prohlubovat. 

Švýcarský frank (CHF) je v dnešních dnech v hledačku investorů, kteří napjatě sledují, zdali švýcarská centrální banka (SNB) podrží kurz EUR/CHF nad minimální úrovní 1,20 a nenahá frank výrazněji posílit. Do centra zájmu se dostává referendum o navýšení zlatých rezerv, které ohrožuje právě udržitelnost fixace měnového kurzu EUR/CHF.

Wall street má za sebou další úspěšný den, protože indexy S&P 500 a Dow Jones včera atakovaly nová maxima. S&P 500 uzavřel 0,07 procenta v plusu na nových historických maximech 2 039,68 bodu a Dow Jones posílil o 0,01 procenta, když uzavřel na 17614,90 bodech.

Australský dolar (AUD) v noci posílil o 0,7 procenta a odrazil se od 4letých minim na úrovni 0,8540, jejíž dosáhl předchozí týden. AUD pomohla lepší data spotřebitelské důvěry od společnosti Westpack. Ta odhalila, že spotřebitelská důvěra v listopadu posílila o 1,9 procenta, což je pozitivním znakem pro domácí poptávku a HDP Austrálie. Mzdy ve 3. čtvrtletí mezikvartálně posílily o 0,6 procenta, čímž potvrdila očekávání trhu.   

Makrokalendář pro dnešní den:

Americký dolar vyjádřen měnovým indexem BOSSA USD konsoliduje v trojúhelníkové formaci, jejíž prolomení rozhodne o jeho dalším pohybu. V případě proražení dolní hrany trojúhelníku by se měnový index USD mohl dostát k Fibonacciho hladině 23,60. V opačné variantě bude testovat předchozí vrchol.

GBP/USD se na denním grafu obchoduje v klesajícím býčím klínu již dlouhou dobu. Dosavadní pokusy a jeho proražení směrem nahoru selhaly. Nicméně ačkoliv se zdá, že inflační zpráva bude z fundamentální ho hlediska pro libru negativní (odložení růstu úrokových sazeb kvůli nižší inflaci), z pohledu technické analýzy by GBP/SUD mohl opět otestovat horní hranu vlajky, případně ji prorazit směrem nahoru díky býčí divergenci.

Právě prolomení trojúhelníkové formace na BOSSA USD směrem dolů by mohlo být impulzem pro GBP/USD na prolomení klínu směrem nahoru. Je zapotřebí sledovat tyto klíčové trendové čáry a reakci ceny měn na ně.

Na 4 hodinovém grafu NZD/USD lze pozorovat obrácenou formaci hlava ramena. NZD/USD již překonal „neckline“ vyznačený černou barvou, nicméně pro potvrzení je dobré si počkat na uzavření denní svíčky nad úrovní „neckline“. NZD/USD by v případě potvrzení formace hlava ramena mohl dosáhnout až na úroveň 0,8000. Avšak bude muset překonat několik překážek, a to klesající trendovou linii růžově a Fibonacciho hladinu 23,60. NZD/USD by opět pomohlo oslabení USD (BOSSA USD), a tedy prolomení trojúhelníku směrem dolů.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688