Vstřícná banka (Vstřícná banka)
Makroekonomika  |  05.11.2014 08:53:35

Nejvstřícnější bankou za II. čtvrtletí 2014 se stala opět Fio banka

Fio banka získala od odborné poroty, serveru bankovnipoplatky.com a veřejnosti celkové hodnocení 77,66 procent, což ji stačilo na obhájení prvního místa. Druhá v pořadí Air Bank získala celkově 76,11 procent. Třetí v pořadí UniCredit Bank obdržela hodnocení ve výši 73,56 procent.

Zatímco Fio banka své hodnocení z prvního čtvrtletí roku obhájila, druhá Air Bank se posunula o jednu příčku. Stejně tak si o jednu příčku polepšila i UniCredit bank, která se posunula na třetí místo ze čtvrtého místa v prvním čtvrtletí.

Velmi dobře se dařilo také mBank, která se během tří čtvrtletí posunula z devátého místa až na místo čtvrté.

 

Banka

Výsledky za IV. Q 2013

Výsledky za I. Q 2014

Výsledky za II. Q 2014

Air Bank

74,1 (2)

73,3 (3)

76,11 (2)

Fio banka

75,68 (1)

80,1 (1)

77,66 (1)

UniCredit Bank

68,03 (5)

72,28 (4)

73,56 (3)

Equa Bank

70,37 (3)

69,32 (6)

71,39 (5)

GE Money Bank

67,36 (7)

69,3 (7)

69,62 (6)

mBank

64,62 (9)

70,08 (5)

71,92 (4)

Zdroj: www.vstricnabanka.cz

 

Fio banka si mezičtvrtletně mírně pohoršila

Fio banka sice obhájila své první místo, nicméně její hodnocení se snížilo. Zatímco v prvním čtvrtletí získala banka dosud rekordní hodnocení 80,1 procent, ve druhém čtvrtletí činil zisk banky již jen 77,66 procent. Banka si tak mezikvartálně pohoršila o 2,44 procentního bodu. Největší vliv na pokles hodnocení této banky mělo hodnocení poroty a hodnocení veřejnosti, které byly horší než v minulém čtvrtletí.

Důvodem poklesu hodnocení je vysoká srovnávací základna z prvního čtvrtletí, tedy rekordní výsledek banky a také nižší aktivita ve čtvrtletí následujícím.

Velmi dobré hodnocení banky komentuje porotkyně Olga Šeflová, vysokoškolský pedagog a zástupce Bankovního institutu vysoké školy (BIVŠ): "Fio banka stále drží exkluzivní poplatkovou politiku a tím získává rekordně rychlým tempem nové klienty, a to i z řad drobných podnikatelů a malých firem. Neustále rozšiřuje a zdokonaluje své mobilní bankovnictví. Zajímavá je její nabídka už tradičně v oblasti investičních produktů, systematicky se pokouší i o zvyšování vzdělanosti klientů v těchto finančních aktivitách. Rozsáhle rozšiřuje nabídku zahraničních plateb v řadě měn, nabízí i levné evropské SEPA platby."

Pozitivní hodnocení Fio banky potvrzuje i porotce, první finanční arbitr v ČR a vysokoškolský pedagog Otakar Schlossberger, který hodnotí: "Banka patří stále mezi banky menšího rozsahu, která postupně získává seriózní místo na bankovním trhu v ČR. Za svou celkem krátkou éru si vydobyla přístupem ke klientům velmi dobrou pozici. Buduje širší síť obchodních míst, pracuje na elektronizaci při poskytování základních služeb."

Air Bank se vrací na stříbrnou pozici

Air Bank se po půstu v předchozím čtvrtletí opět vrací na druhou pozici, kde nahradila Sberbank. Hodnocení Air Bank se proti prvním čtvrtletí výrazně zlepšilo a to o celých 2,81 procentního bodu. Zatímco v prvním čtvrtletí stačilo 73,30 procent na zisk třetího místa, tak současných 76,11 procent stačilo na druhé místo. Jen minimálně tak Air Bank zaostala za první Fio bankou.

Na třetím místě se umístila UniCredit Bank

Třetí místo se podařilo obsadit UniCredit bank. Tato banka obdržela od poroty, veřejnosti i serveru Bankovní poplatky celkové hodnocení 73,56 procentního bodu. Proti prvnímu čtvrtletí, kdy obsadila čtvrté místo, se zlepšila o 1,28 procentního bodu. Tato banka patří mezi středně velké banky. Daří se jí však být vidět a přicházet na trh s novými produkty šitými na míru pro konkrétní cílové skupiny klientů. Proto se této bance lépe než kterékoliv jiné daří získávat klienty z řad střední třídy a svobodných povolání.

Na čtvrtém a pátém místě jsou mBank a Equa Bank

Celkové pořadí nejlepších uzavírají dvě nízkonákladové banky mBank a Equa Bank. Obě banky si přitom oproti prvnímu čtvrtletí polepšily jak ve svém hodnocení, tak ve svých pozicích. mBank stačilo hodnocení 71,92 na čtvrté místo a Equa Bank stačilo hodnocení 71,39 procentního bodu na místo páté. Mezi těmito bankami je však skutečně minimální rozdíl.

www.vstricnabanka.cz
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář


Přečtěte si také:

05.05.2015GEEN Nejvstřícnější bankou za celý rok 2014 se stala Fio banka Vstřícná banka (Vstřícná banka)





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688