Saxo Bank (home.saxo)
Investice  |  21.10.2014 10:32:41, aktualizováno 23.10.2014 11:50:31

Minulý týden jsme byli svědky silných výprodejů na akciových trzích

Minulý týden jsme byli svědky silných výprodejů na akciových trzích. Důvody výprodejů bylo zejména riziko rozšíření eboly, silný dolar a klesající cena ropy. Index volatility VIX, který je též označován jako index nervozity a strachu, dosáhl minulý týden hodnoty 30, přičemž dlouhodobý průměr je kolem hodnoty 22. Volatilita minulý týden výrazně vzrostla, ˇať o 30%, ale v pátek se jí podařilo vrátit k hodnotám kolem hodnoty 22. Navzdory tomu zakončily americké indexy propadem kolem 1%.  Tento týden očekáváme makrodata z Evropy, USA, ale investoři budou také sledovat Čínu.

NAUČTE SE  SPRAVOVAT SVÉ FINANCE LÉPE, NEŽ TO ZA VÁS UDĚLÁ BANKA


V pondělí bude důležitá data ohlašovat Německo, a to Index cen výrobců, v úterý jsou na programu makrodata z Číny, která bude ohlašovat maloobchodní tržby a odhadovaný růst hrubého domácího produktu za 3. kvartál. V Číně se očekává další zpomalování ekonomiky z předchozích 7,5% na 7,2%. Stejně tak maloobchodní tržby, u kterých očekáváme mírně horší čísla ve srovnání s předchozím obdobím. V Americe budou zveřejněna data z prodeje existujících domů za září s očekáváním mírného růstu. Ve středu bude v Americe ohlášen Index spotřebitelských cen, který by měl naznačit mírný pokles cen v září ve srovnání se srpnovými hodnotami. Ve čtvrtek je na programu Markit index nákupních manažerů sektoru služeb i výrobního sektoru za Eurozónu jako celek i za Německo a Francii. V Eurozóně očekáváme mírně horší čísla než v předchozím období, ale stále nad úrovní 50, což znamená expanzi sektoru, ovšem v Německu je opět očekáván pokles a číslo pod 50, což značí stagnaci. Ve čtvrtek budou ve Velké Británii ohlašovány maloobchodní tržby, u nich očekáváme mírný pokles. V pátek se investoři soustředí na Německo, kde bude zveřejněna spotřebitelská důvěra, u níž čekáme mírný pokles, a také první odhady vývoje hrubého domácího produktu ve Velké Británii. Výsledková sezóna je v plném proudu a tento týden budou výsledky ohlašovat společnosti Apple, Coca-Cola, McDonalds, AT&T, Boeing, Amazon a Microsoft.

Juraj Dolník

Saxo Bank

 Globální online investiční banka

Saxo Bank je globální investiční banka specializující se na online obchodování a investice na mezinárodních finančních trzích. Saxo Bank umožňuje soukromým investorům a institucionálním klientům obchodovat s FX, CFD, cennými papíry, futures, opcemi a dalšími deriváty a poskytuje i profesionální správu portfolia a fondů díky svým online obchodním platformám oceněným řadou různých ocenění.

Více informací na: www.saxobank.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688