Lynx (Lynx)
Akcie ve světě  |  18.09.2014 10:04:19

Akciové Top 5 - Akcie, které vydělají na vyvážení S&P 500

Širší americký akciový benchmark S&P 500 čeká v pátek pravidelné kvartální vyvážení. Analytici JPMorgan odhadují, že objem kapitálu, který vlivem těchto změn proteče je $12,4 miliard, což odpovídá 1,4 % denního objemu. Očekává se posílení vah velkých technologických společností. Oslabení a výprodeje potkají zdravotnické akcie a cyklické spotřebitelské akcie. Které akcie konkrétně získají na rebalancování indexu? A které akcie budou nově do indexu S&P 500 zařazeny?

5 vítězů rebalancování S&P 500

Pozitivně se změny v indexu S&P 500 dotknout především akcií Microsoft (MSFT), Facebook (FB)Coca-Cola (KO)Morgan Stanley (MS)3M (MMM).

Akcie Microsoft (MSFT)

Technologický gigant z Redmontu posílí na novém vyvážení indexu nejvíce ze všech akcií. Jefferies odhaduje nové nákupy akcií Microsoft v hodnotě $3,57 miliard, což odpovídá 2,5 násobku průměrného denního objemu obchodů.

Akcie Facebook (FB)

Akcie největší sociální sítě by si podle analytiků měly polepšit přílivem kapitálu v hodnotě $1,89 miliardy, což je méně než průměrný denní objem.

Akcie Coca-Cola (KO)

Ikona konzumního trhu může získat příliv $744 milionů neboli 1,5 násobek denního objemu.

Akcie Morgan Stanley (MS)

Morgan Stanley je finanční akcií, která na novém vyvážení indexu vydělá nejvíce. Podle Jefferies by mohly získat až $488 milionů neboli 1,7 násobek denního objemu.

Akcie 3M (MMM)

Průmyslový gigant může získat až $407 milionů neboli 1,6 násobek denního objemu.

5 akcií, které si rebalancováním pohorší

Tituly, které naopak rebalancování S&P 500 zasáhne negativně, jsou Oracle (ORCL), IBM (IBM), Williams (WMB), Apple (AAPL) a Discovery Communications (DISCA).

Nové společnosti v indexu S&P 500

Index S&P 500 bude od příštího týdne obohacen o United Rentals (URI)Universal Health Services (UHS). Naopak index opouští Graham Holdings (GHC)Peabody Energy (BTU).

S&P 500 rebalance

Akcie United Rentals (URI)

United Rentals je největším vypůjčovatelem těžké stavební techniky na světě. Společnost byla založena v roce 1997 a dnes již má pobočky na více než 800 místech v USA a Kanadě. Krom vypůjčení zařízení nabízí také prodej použitých strojů, bezpečnostní školení a opravu strojů.

V roce 2013 dosáhla společnost tržeb $4,95 miliard, což ji poprvé v zařadilo do prestižního žebříčku Fortune 500.

United Rentals si v posledních letech vede výborně v navyšování využití svých strojů. V letošním roce se společnosti tento klíčový ukazatel podařilo dostat nad 68 % a podle výhledu by se do konce roku měla ještě navýšit na 68,5 %.

S rostoucí poptávkou po službách United Rentals navíc rostou i marže, které se za posledních 5 let podařilo navýšit o 20 %. EBITDA marže v minulém roce dosahovala 46,3 %.

V tomto roce jsou akcie na vlnách rostoucího trendu, který po 5 růstových vlnách vytáhl akcie o 54 % výše.

Akcie United Health Services (UHS)

United Health Services provozuje 4 nemocnice, 25 center péče a 3 kliniky ve státě New York. Díky boomu zdravotnických akcií v tomto roce si UHS připsalo již 52 % od počátku roku.

Hlavními konkurenty jsou Community Health Systems (CYH), HCA Holdings (HCA) a Tenet Healthcare (THC). UHS všechny převyšuje v příjmu na nemocniční lůžko. Průměrnou hodnotu okolo $4500 převyšuje hned dvojnásobně.


Zdroje: 24/7 Wall Street, S&P

Autorem je Jonáš Mlýnek. Již 7 let se zabývá světovými akciovými trhy. Specializuje se zejména na USA, trhy jihovýchodní Asie a na vlivy politických a makroekonomických událostí na zahraniční trhy. Kontaktovat jej můžete e-mailem na j.mlynek@lynxbroker.cz

Jonáš pro Vás připravuje pravidelné analýzy akciového trhu a makroekonomiky. Zaregistrujte se ke sledování našich analýz a postřehů z trhu. Pro získání nejaktuálnějších krátkých zpráv ze světových burz sleduje Jonáše na Twitter.

Informace uvedené v článcích na blogu Lynx nejsou investičním doporučením na nákup ani prodej cenných papírů. Obsah blogu slouží jen a pouze k informačním a vzdělávacím účelům.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688