BHS (BH Securities a.s.)
Investice  |  12.09.2014 15:38:49

Apple - objemy obchodů u letošních maxim (+aktuální cílové ceny)

Úterní představení produktů společnosti Apple (AAPL) vyvolalo na samotných firemních akciích výraznou volatilitu a obchodní aktivitu. Cena se v průběhu seance zvedla až na 103,08 USD, tj. téměř o 5 USD oproti předchozímu závěru. Následně propadla na 96,14 USD, aby nakonec zakončila na 97,99 USD (-0,38 %).

Zobchodovalo se v úterý velmi výrazných 189,56 mil. akcií, resp. 3,1 % emise. Ve finančním vyjádření se uzavřely obchody za téměř 19 mld. USD. V přepočtu tedy zhruba za 405 mld. . Pro představu, resp. srovnání s domácím trhem, na pražské burze se za celý loňský rok uzavřely akciové obchody za necelých 175 mld. . Připočteme-li letošních dosavadních zhruba 107 mld. , stále se ani nedostáváme na úterní aktivitu na Applu…

Zmínit lze, že následně ve středu vyměnilo majitele na více než 100 mil. akcií Apple, včera pak stále nadprůměrných 62 mil.

Nutno dodat, že pro akcie Apple se tento týden letos nejednalo o rekordní představení. Vezmeme-li v úvahu v dubnu proběhnutý split, na konci ledna majitele vyměnilo při „nižší ceně“ podstatně výraznějších 266,83 mil. akcií, resp. uskutečnily se obchody za 19,42 mld. USD.

V dolarovém vyjádření zaznamenaly akcie Apple svou historicky rekordní seanci ale již před 2,5lety, resp. 14. března 2012. Tehdy se uskutečnily obchody za 29,65 mld. USD. V současném přepočtu za u nás těžko představitelných 633 mld. .

Ocenění, resp. cílové ceny

Apple v úterý představil vlastně jen produkty, o kterých trh spekuloval, resp. očekával. Každopádně brzké zahájení prodejů, i když na hodinky si ještě musíme počkat, přineslo očekávání vyšších předvánočních příjmů a zisků. Došlo tak v posledních dnech k řadě zvýšení cílových cen.  

Dle přehledu Bloomberg koncensus trhu nyní indikuje cílovou cenu 109,20 USD. Nejvyšší cíl 135 USD udržuje pro titul již od července JMP Securities. Stále nejpesimističtější Berenberg, potvrzující doporučení „sell“, sice svou cílovou cenu nyní zvýšil o téměř 20 %, nicméně 60 USD naznačuje zhruba 40 % firmou predikovaný pokles.

Přehled doporučení naleznete zde.

Připomenout lze, že právě dnes Apple začíná přijímat předobjednávky na své nové smartphony, které se začnou následně prodávat za týden. Údaje o prodaných telefonech budou poté jako každoročně faktorem pro pohyb akcií Apple.

J. Zendulka 


BH Securities a.s - jeden z nejvýznamnějších nebankovních obchodníků s cennými papíry s 20ti letou zkušeností na kapitálových trzích. Hlavní činností je zprostředkování obchodů v tuzemsku i v zahraničí, obhospodařování individuálních portfolií, obchodování na úvěr a obchodování s deriváty.
Více informací na:
www.bhs.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Investice:

Pá   9:19  Milorad Mišković: Poptávka a nabídka na rezidenčním trhu (nejen) v Praze se... Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
Pá   9:17  Ranní shrnutí (29.03.2024) X-Trade Brokers (XTB)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688