Jonáš Mlýnek (LYNX)
Okénko investora  |  25.08.2014 16:30:55

7% zisk na Apple, short příležitost na evropské aerolinky

Investiční newsletter Breakout Trader od Lynx každý týden přináší předplatitelům 5 konkrétních investičních analýz akcií a ETF. Tyto analýzy obsahují konkrétní úrovně vstupu, stop-loss i cílovou cenu. V roce 2013 akcie Breakout Trader dosáhly zisku 45 % a v roce 2014 dosahují již 27% zisku.

V tomto týdnu analytiky Lynx zaujaly akcie Google (GOOGL), Crocs (CROX), Lufthansa (LHA), Air France (AF) a ETF na zemní plyn US Natural Gas ETF (UNG).

Pozice na Apple a Microsoft připisují vysoké zisky

Po velkém úspěchu akcií Tesla na sebe nechaly další velké zisky dlouho čekat. Spolu s akciemi Tesla investiční newsletter Breakout Trader našel na počátku srpna zajímavou příležitost na akciích Apple (AAPL). Podle předpokladů překonaly svá historická maxima a v dnešním pre-marketu se dostaly až na cílovou cenu $ 102. Akcie Apple tak dnes uzavřely se ziskem 7,4 % za pouhé dva týdny!

Další nadějnou pozicí jsou akcie Microsoft (MSFT), které byly doporučeny ke koupi po odražení od 50-denního průměru na úrovni $43,50. Ke konci týdne dosáhly akcie Microsoft již 4 % zisku. Jejich další vývoj budeme sledovat.

V minulém týdnu zmíněná sestava na akcie BlackBerry (BBRY) nedosáhla své spouštěcí ceny, jelikož se nepotvrdila jejich slabost a pozice nebyla otevřena.

Srpen je pro akcie vybrané analytiky Lynx velmi úspěšný, jelikož z 10 otevřených obchodů v průběhu měsíce je 8 ziskových a pouze dva uzavřely s drobnou ztrátou v mezích risk managementu. Přesvědčte se sami.

Short příležitost na evropské aerolinky

Tento rok se rozběhl pro aerolinky výborně – německá Lufthansa (LHA) vzrostla do léta o 40 % a francouzská Air France (AF.PA) dokonce o 85 %. Od poloviny června však již během chvíle stihly umazat tyto zisky a spadly do těžkého medvědího trendu.

V dnešních dnech jim škodí zejména nejistoty spojené s možnými ruskými sankcemi, které by zamezily přelety evropských aerolinek nad ruským územím, a také rostoucí tektonická aktitiva npod islandským největším ledovcem Vattnajokull, která by mohla vyústit v podobné potíže jako bylo ohromení letecké dopravy v roce 2010.

Akcie Lufthansa (LHA) i Air France (AF.PA) klesaly od června ve třech vlnách. Nyní přišla technická korekce, která podle analytiků Lynx vytváří zajímavou příležitost pro vstup před čtvrtým úderem.

U akcií Lufthansa došlo v minulých dvou týdnech k technické korekci až k 20-dennímu průměru. Pokud bychom se zde opět vrátili k poklesu, máme výbornou příležitost pro vstup. Pod minimem posledních tří dní by medvědi mohli nabrat sílu k dalšímu propadu akcií LHA. Stop-loss umístíme na maximum minulého týdne. Pokud bychom však zavřeli nad úrovní 20-denního průměru, tak short sestava ztratí svou platnost.

Akcie Air France se v posledních dvou týdnech dočkaly technické korekce k předchozímu supportu okolo € 8,20. Graf nabízí příležitost vstupu těsně po odražení od rezistence, která v červenci sloužila jako support před třetí vlnou výprodeje akcií AF. Pod čtvrteční minimum volíme vstup. Stop-loss umístíme na úroveň maxima minulého týdne.

     

Další příležitost na akciích Google

 

Akcie Google (GOOGL) nyní bojují o potvrzení rostoucího trendu po dosažení nižšího minima počátkem srpna. Zajímavá krátkodobá příležitost na odražení od 9-denního průměru nabízí investrům poměr výnosu k riziku 3,6.

 

Pokud by Vás zajímaly podrobné analýzy s úrovněma vstupu i výstupu na všechny zmíněné tituly a navíc i na akcie Crocs (CROX) a ETF na zemní plyn (UNG), požádejte zdarma a bez závazků o zaslání investičního newsletter Breakout Trader na odkazu - http://www.lynxbroker.cz/investicni-doporuceni/.

 

Upozornění: Všechny úrovně vstupů i výstupů z obchodů vychází z osobních strategií autorů newsletteru a mají pouze informativní charakter. Neměly by být chápány jako specifická nákupní a prodejní doporučení, ale jako podklad pro další analýzu se zohledněním Vašich investičních možností a zkušeností. Ujistěte se, že znáte podmínky investičního newsletteru.

 

Jonáš Mlýnek

Jonáš Mlýnek

Jonáš Mlýnek působí jako vedoucí organizační složky Lynx B.V. Již od studia na Vysoké škole ekonomické v Praze se zabývá světovými akciovými trhy. Specializuje se zejména na region jihovýchodní Asie a na vlivy politických a makroekonomických událostí na zahraniční trhy. Absolvoval stáže v USA a v HK na Chinese University of Hong Kong. V současnosti studuje program CFA.

Logo LYNX Lynx je specialista na online investování. Investorům poskytuje přístup na více než 100 trhů ve 22 zemích. Prostřednictvím uživatelsky přívětivé a odborníky oceňované obchodní platformy Trader Workstation v češtině mohou klienti jednoduše zadávat obchodní pokyny. Lynx má nejširší nabídku mezi českými brokery (akcie, opce, futures, forex, ETF, CFD, dluhopisy). To vše za extrémně nízkých poplatků.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Výsledky firem - tržby, zisk


Poslední zprávy z rubriky Okénko investora:

Po 14:55  Kdy a komu se vyplatí využít DIP (dlouhodobý investiční produkt) Jiří Cimpel (Cimpel & Partneři)
Po 13:13  Vláda USA prosadila $1,2 bilionový finanční balíček Mgr. Timur Barotov (BHS)
21.03.2024  Konečně se dočkáme! Očekávané IPO Reddit klepe na dveře Olívia Lacenová (Wonderinterest Trading Ltd. )




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688