IFC Markets (IFC Markets)
Dluhopisy  |  22.08.2014 15:27:13

Včera S&P 500 aktualizoval historické maximum

Včera růst globálních akciových indexů pokračoval díky velmi pozitivním datům o americkém trhu práce na týden. Ostatní americké ekonomické ukazatele ve čtvrtek také překonaly odhady. Díky tomuto S&P 500 aktualizoval historické maximum, druhým po Nasdaq.

Počet nových nezaměstnaných během týdne vzrostl o 298 tisíc lidí. To je lepší, než předběžný odhad, činící 315 tisíc lidí. Připomeňme si, že počet pracovních míst v nezemědělském sektoru USA v červenci o 209 tisíc vzrostl. Šestý měsíc v řadě tento ukazatel převyšuje 200 tisíc, poprvé v roce 1997. Oživení trhu práce spolu s nízkou inflací je klíčovým faktorem určující peněžní politiku Fedu. Pozitivní data zvyšují pravděpodobnost brzkého zvyšení úrokových sazeb v USA. Je třeba poznamenat růst dalších ukazatelů publikovaných ve čtvrtek. Americké prodeje bytů na sekundárním trhu v červenci vzrostly o 2,4% a dosáhly maxima během 10 měsíců. Index výrobní aktivity PMI od společnosti Markit v sprnu vzrostl na maximální úroveň od dubna roku 2010. Výrobní index Philadelphie dosáhl maxima od března roku 2011. Předbihající indikátor ukázal růst šestý měsíc v řadě.

BAC stock chart - Bank of America

Аkcie Bank of America Corp zdražily o 4,1% v důsledku vypořádání velikosti pokut (16,65 mlrd. dolarů) za porušování při obchodování hypotečními dluhopisy. Investoři se rozhodli, že pro banku tato částka není rozhodující. Kotace Hewlett-Packard vzrostly o 5,4% kvůli dobré čtvrtletní zprávě. Ebay plánuje vyčlenit samostatný platební systém PayPal. Účastníci trhu se domnívají, že ten může být částečně prodán. To může přinést dodatečné příjmy Ebay a jeho akcie vzrostly o 6%. Obrat obchodů na amerických burzách se téměř nezměnil, což může svědčit o nízké aktivitě investorů zatímco kotace obnovují historická maxima. Dnes v 14-00 SЕČ se bude konat vystoupení hlavy Fedu janet Yellenové, při kterém, jak se očekává, ona odhalí plány své agentury ohledně změny úrokových sazeb a odhadu stavu americké ekonomiky. Část investorů trhu v jakémkoliv případě fixuje zisk z posílení americké měny, a index amerického dolaru mírně snižuje.

Evropské akciové indexy po prudkém růstu během posledních dvou týdnů jsou mírně opraveny dolů. Zřejmě zde jsou také přející zafixovat zisk před vystoupením hlav centrálních bank. Připomeňme si, že kromě Janet Yellenové dnes prohlásí hlava ECB Mario Draghi, hlava japonské centrální banky Haruhiko Kuroda a další významní ekonomové. Dle makroekonomických dat, významný přínos z existence eurozóny přijímá ekonomika Německa. Jeho ukazatele se stále zvyšují na základě stagnace nebo dokonce recese ukazatelů v jiných zemích EU a eurozóny jako celku. Teoreticky, to může přispět k německému akciovému indexu DAX.

Japonský akciový index Nikkei dnes opakuje trend Evropy a také se mírně koriguje před vystoupením hlav centrálních bank. K tomuto přispívá pokles ratingu některých stavebních a ocelářských společností, který prohlásil přední investiční banka Daiwa Securities Group. Zároveň s tím index Nikkei udržuje informace o tom, že tokijské vlády budou investovat do akcií část prostředků veřejného fondu činící 4 bilionů jenů (39 mlrd dolarů.).



Cena futures na obilniny a sójy se zvyšuje kvůli suchu v Číně a přiliš deštivému počasí v Evropě a v Kanadě. Toto může snížit světovou úrodu. Poznamenejme, že USDA očekává zvýšení objemu hrubých zrn v EU kvůli špatným podmínkám o 13 bln tun. To způsobí pokles ceny na hovězí maso.

copper-chart-weekly

Týdenní růst cen na měd' může být maximálním během 7 týdnů. K tomuto přispívají pozitivní data o americkém trhu nemovitosti, která vyšly v úterý a ve čtvrtek. Investoři doufají, že zpomalení průmyslového růstu v Číně nesníží poptávku po mědi, a jako minimum bude ji nechat na aktuální úrovni.

Zvýšení kotací cukru se dnes zastavily. Indie, která je jejím největším spotřebitelem ve světě, zvýšila dovozní poplatky na cukr, vlastně na prohibitivní úrovni 25% od 15%. S tímto účelem je support místních výrobců. Účastníci trhu očekávají, že v roce 2014 dovoz cukru v Indii klesne do 30 tisíc tun od 680 tisíc tun loni. Země každoročně spotřebuje 23 mln tun cukru. Její výroba tento rok se očekává ve výši 25,3 mln. tun.

IFC Markets je předním brokerem na mezinárodních finančních trzích,
poskytuje profesionální služby v oblasti Forex a CDF obchodování.                  

www.ifcmarkets.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Dluhopisy:

Čt 10:39  JTPEG: Emise dluhopisů JTPEG F.CZ 7,25/30 Research (J&T BANKA)
Čt   9:00  Státní dluhopisy podle doby splatnosti za únor 2024 MF ČR (Ministerstvo financí ČR)
St   8:58  Neokoukaný tip pro investory do dluhopisů: Skandinávie Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688