Praha: Festival Landscape našel správný prostor

Praha: Festival Landscape našel správný prostor pro společenské a kulturní akce. Prostorem pro oblíbený a hojně navštěvovaný pražský festival je Nákladové nádraží na Žižkově. V Landscape můžete navštívit filmová nebo divadelní představení, výstavy či odborné přednášky, projekt krajinářské architektury a dokonce i vinici.

Tři sta. Taková je průměrná denní návštěvnost v prostoru Nákladového nádraží na pražském Žižkově. Ve dnech, kdy se zde konají společenské a kulturní akce, stoupá několikanásobně. Zájemci na tomto novém místě kulturní Prahy zhlédnou filmová nebo divadelní představení, výstavy či odborné přednášky, nebo si užijí písečnou pláž, nové městské zahrady i nápaditý bar. Předpokládá se, že návštěvníků do 9. září bude více než 30 000.

I když je pro mnohé hlavním lákadlem rozsáhlý výstavní projekt krajinářské architektury a využití veřejného prostoru Festival Landscape, mnozí sem míří za jeho praktickými a často spontánními přesahy. Možností dozvědět se, jak na zahradničení nebo zemědělství ve velkoměstě, originální osvěžení v parném létě nebo atypické herní koutky pro děti, je stále velmi málo. A zájem o ně ukazuje i trendy v oblasti volnočasových aktivit.

Mezi největší chystaná lákadla patří nesporně premiéra a dvoutýdenní veřejné uvedení filmového zpracování bestselleru Mariusze Szczygiela Gottland. Pod snímkem, který bude poprvé promítnut 18. srpna, jsou podepsáni režisér Petr Hátle nebo producent Tomáš Hrubý. Na žižkovské nádraží expanduje 14. – 15. srpna představením Po Fredrikovi v podání souboru Letí také festival Prague Pride. 


„Jsme nadšeni tím, jak Pražané a stále častěji i zahraniční turisté nebo početné mimopražské výpravy oživení nákladového nádraží přijali. Hlásí se řada producentů a promotérů, kteří chtějí využít netradiční potenciál tohoto místa. To, co jsme rozjížděli jako pokus o revitalizaci tohoto kouzelného místa, vyústilo v novou vinici, desítky zahrádek a dílen a netušené možnosti pro divadelníky i filmaře,“ hodnotí první polovinu Festivalu Landscape šéf Galerie Jaroslava Fragnera Dan Merta, jeden ze zakladatelů. Dalšími jsou Městská část Praha 3 a další partneři.





Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky