BHS (BH Securities a.s.)
Investice  |  30.07.2014 11:33:56

Twitter výsledky překvapil, titul poskočil o třetinu

Po nadprůměrných hospodářských výsledcích společnosti Facebook (více také zde) z minulého týdne nyní pozitivně překvapil i konkurenční Twitter (TWTR). Příjmy společnosti totiž meziročně poskočily z 139,3 mil. USD na 312,2 mil. USD, když i počet aktivních „měsíčních“ uživatelů vzrostl na 271 mil. Trh očekával nárůst příjmů jen na cca 283 mil. USD, resp. 267 mil. u uživatelů. Za kvartál firma získala 16 mil. uživatelů, tj. vůbec nejvíce za posledních pět kvartálů. Příjmy ze samotné reklamy vzrostly o 129 % na 277 mil. USD, když „mobilní“ příjmy tvořily výrazných 81 %.

Společnost nicméně stále negeneruje zisk, když meziročně dokonce ztrátu prohloubila ze 42,2 mil. USD na 144,6 mil. USD, tj. 0,24 USD/akcii. Po očištění o jednorázové položky však vykázala zisk 0,02 USD/akcii. Také v tomto ohledu došlo k překonání tržního očekávání ve výši 0,01 USD.

Výhled

Twitter vylepšil i svůj výhled očekávaných celoroční příjmů na 1,31-1,33 mld. USD. Za současný kvartál mají dosáhnout 330-340 mil. USD, tj. nad očekáváním trhu ve výši 323,7 mil. USD. CEO Dick Costolo se při prezentaci výsledků pochlubil úspěchem sítě v době světového šampionátu ve fotbalu. Dle šéfa se chce firma nadále zaměřit na růst uživatelů.

Kurzový vývoj

Tržní reakce na dané zprávy byla ještě výraznější, než v případě zmiňovaných akcií Facebook v minulém týdnu. Titul v „after hours“ poskočil až k hladině 50 USD, tj. oproti včerejšímu oficiálnímu závěru 38,59 USD přidával až třetinu hodnoty.

Historický vývoj akcií Twitter naleznete zde

Již v posledních týdnech se ukázala jako správná naše květnová úvaha o přeprodanosti titulu, kdy se dostal až k hranici 30 USD. Situaci jsme zmiňovali v článku Objem shortů na CETV na novém maximu, na Nasdaq již ale klesl.

Z hlediska posledního reportovaného vývoje short pozic na titulu lze zmínit v posledním období stabilní situaci. Poté, co v květnu došlo na avizované zavírání krátkých ziskových pozic, jejich objem se v červnu začal objem zvyšovat. K polovině července dosahoval 33,86 mil. akcií, resp. 6,7 free floatu.

Historický vývoj short pozic naleznete zde.

Změny cílových cen

Na výsledky reagují firmy již i aktualizací svých doporučení. Zmínit lze například zvýšení cílové ceny od UBS z 35 USD na 50 USD, od Nomury z 43 YUSD na 50 USD, od Cantor Fitzgerald z 40 USD na 58 USD, od Barclays z 46 USD na 60 USD či od Pacific Cres z 45 USD dokonce na 63 USD. Jen nepatrného zvýšení z 37 USD na 38 USD se titul ale dočkal od Pivotal Research, která tak i logicky snížila doporučení z „hold“ na „sell“.

J. Zendulka 


BH Securities a.s - jeden z nejvýznamnějších nebankovních obchodníků s cennými papíry s 20ti letou zkušeností na kapitálových trzích. Hlavní činností je zprostředkování obchodů v tuzemsku i v zahraničí, obhospodařování individuálních portfolií, obchodování na úvěr a obchodování s deriváty.
Více informací na:
www.bhs.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Výsledky firem - tržby, zisk


Poslední zprávy z rubriky Investice:

Čt 14:00  Oznámení o aukci 3. tranše SPP 908 MF ČR (Ministerstvo financí ČR)
Čt 13:39  HDP Kanady nad očekáváním (BREAKING) X-Trade Brokers (XTB)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688