BHS (BH Securities a.s.)
Investice  |  24.07.2014 15:23:05

Facebook na nových maximech, žádosti o podporu v nezaměstnanosti na 8letých minimech

Dnešní reportované údaje z ekonomik působí na trhy pozitivně, když většina jich překonala očekávání. Výjimkou byly jen údaje o zahraničním obchodu Japonska či index nákupních manažerůFrancie. Posledně zmiňovaný index naopak v ostatních zemích pozitivně překvapil. Nejvíce potěšil v tomto ohledu údaj z druhé největší ekonomiky světa, kde daný index indikuje v červenci v čínském průmyslu vůbec nejvyšší aktivitu za posledních 18 měsíců. Oproti očekávanému poklesu indexy jak v průmyslu, tak ve službách, zaznamenaly meziměsíční růst nejen v Německu, ale v celé eurozóně.

USA každotýdenní reportovaný údaj o počtu nových žádostí v nezaměstnanosti prorazil předchozí minima. Na úřad práce přišlo v minulém týdnu jen 284 tis. uchazečů, což je nejméně od února 2006. Více vypovídající „dlouhodobější“ údaj, resp. 4týdenní průměr klesl na 302 tis. žadatelů. V tomto ohledu US trh práce nižší hodnotu zaznamenal naposledy v květnu 2007.

Výsledková sezóna

Wall Street zažívá výrazně rušný víkend výsledkové sezóny. Dnes před trhem výsledky přinesly firmy jako 3M (MMM), Bristol-Myers Squibb (BMY), Caterpillar (CAT), Celgene (CELG), D.R. Horton (DHI), Eli Lilly (LLY), Ford Motor (F) či General Motors (GM). V Evropě se představila například Nokia.

Facebook

Zmiňme nyní ale již noční výsledky společnosti Facebook (FB), které výrazně překonaly očekávání. Za 2Q sociální síť zaznamenala nárůst zisku na 791 mil. USD (+137 %), tj. 0,30 USD. Po očištění o některé jednorázové položky či akciové kompenzace 0,42 USD/akcii, když trh očekával 0,32 USD. Příjmy vzrostly na 2,91 mld. USD (+61 %) oproti očekávání 2,81 mld. USD.

Kurzový vývoj - tržní kapitalizace

Přestože se titul ve srovnání s jinými technologickými společnostmi obchoduje výrazně dráže z hlediska poměrových ukazatelů, výsledky logicky ženou cenu dále výše. U tohoto sektoru si trh pomalu na „drahost“ zvyká. Akcie Facebook (FB) již včera před reportem posílily o téměř 3 % na 71,29 USD, tj. na dohled ke svým maximům. Vývoj v „after hours“ resp. i dnes v předobchodní fázi naznačuje, že titul již zaznamená nová historická maxima a posune dále výše ocenění společnosti. Již ke včerejšku přitom tržní kapitalizace dosahovala téměř 183 mld. USD (přes 3,7 bil. ). Premarket indikuje posun o dalších cca 8 %.

Cílové ceny

Na výsledky již brokeři reagovali ve velké míře změnou cílových cen pro akcie Facebook (FB). Novým maximem se v tomto směru stávají cílové ceny již 100 USD.

Přehled aktuálních cílových cen včetně průměrného koncensu trhu naleznete zde.

J. Zendulka 


BH Securities a.s - jeden z nejvýznamnějších nebankovních obchodníků s cennými papíry s 20ti letou zkušeností na kapitálových trzích. Hlavní činností je zprostředkování obchodů v tuzemsku i v zahraničí, obhospodařování individuálních portfolií, obchodování na úvěr a obchodování s deriváty.
Více informací na:
www.bhs.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Investice:

Pá   9:19  Milorad Mišković: Poptávka a nabídka na rezidenčním trhu (nejen) v Praze se... Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
Pá   9:17  Ranní shrnutí (29.03.2024) X-Trade Brokers (XTB)






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688