Letní výstava: za květinami do Kroměříže, Floria Léto 2014

Kroměříž je proslulá bohatou historií i květinami. Město láká například na zachovalou architekturu nebo Květnou a Podzámeckou zahradu, jež jsou zapsány v seznamu UNESCO. A květinám se tady obzvlášť daří. Dokládá to moderní výstaviště Floria, na kterém se ve dnech 21. až 24. srpna uskuteční již 38. ročník celostátní prodejní výstavy Floria Léto 2014.

„Navazujeme na úspěšnou akci Floria Jaro 2014, ovšem návštěvníkům nyní chceme přinést zcela nové pojetí květinových výstav,“ láká manažerka výstavy Hana Králová. Hlavními hvězdami přehlídky budou samozřejmě květiny. „Letos jsme se rozhodli věnovat pozornost liliím, mečíkům a jiřinkám. Hrdí jsme zejména na nově vzniklou architektonicky ucelenou expozici nazvanou Kouzelná říše květin, která tyto královny zahrad představí v netradičním světle,“ přibližuje náplň výstavy Králová. Podle organizátorů bude ojedinělá zejména díky speciální audiovizuální složce, kterou doplní například gejzíry tryskající vody. „Návštěvníky doslova vtáhne oáza plná letních květin. A na své si přijdou i děti, nad kterými se budou vznášet velcí motýli nebo berušky,“ doplňuje Králová.

Prodejní část výstavy si klade za cíl seznámit návštěvníky s rozmanitou letní květenou za rozumné ceny. I samotné prostory výstaviště mohou příchozím sloužit jako inspirace. „V areálu máme šest ukázek tematických zahrad, na které jsme pyšní,“ přibližuje Králová. Návštěvníci si u nich mohou odpočinout a načerpat síly k dalšímu programu. Díky moderní zastřešené konstrukci navíc nikoho neohrozí nepřízeň počasí.

Každý rok míří na Florii Léto vystavovatelé, kteří oceňují možnost vzájemných setkání. Ochotně také radí zákazníkům nebo jim představují novinky. „Letos budeme pro výstaviště Floria zajišťovat mečíky, lilie a jiřinky. A už se na tu událost opravdu těším, spolupracujeme s pořadateli již několik let a pokaždé to je pro mě spíše zábava než práce,“ pochvaluje si zahradník Jaroslav Koníček, který hovoří za desítky kolegů a vystavovatelů.

Kromě výstavy bude výstavní víkend i ve znamení krajských dožínek, které bude zčásti hostit i výstaviště Floria. Na návštěvníky tak čeká například tradiční soutěž O králíka Moravy nebo výstava domácích zvířat a zemědělských strojů.   

Výstava Floria Léto 2014:

Kdy:  21.–24. srpna 2014, otevírací doba je od 9 do 17 hodin.
Kde:  Výstaviště Floria v Kroměříži
Za kolik:  základní vstupné je 80 , vstupné pro rodiny je 200 + další zvýhodněné vstupné



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Zahrada, nejlépe hodnocené fotografie



Články Zahrada