TNBiz (TN.cz)
Z domova  |  22.05.2014 16:00:01

Nagyová si vodila Nečase jako poslušného pejska, dokazují odposlechy

Odposlechy a SMS mezi Janou Nagyovou a Petrem Nečasem by možná mohly být až komické, pokud by se netýkaly každého z nás a pokud by nešlo o tak vážné věci jako je řízení státu. Přepis jejich vzájemné komunikace pochází z policejního spisu a zveřejnila ho MF Dnes.
 

"Myslela jsem, že už jsi opustil tu maloměstskou pózu pantáty, ale zřejmě mi chceš dokazovat, kým jsi. To nemusíš, já ti pomáhala se tam dostat a udržet,“ píše například v jedné SMS Nagyová Nečasovi.
 

Z odposlechů i SMS vyplývá, že zhruba v únoru 2013 se Nečas dostal do konfliktu se svou milenkou Nagyovou (dnes už je jeho manželkou Nečasovou) kvůli obsazení významného postu prezidenta Nejvyššího kontrolního úřadu (NKÚ). A tím, kdo v tomto konfliktu měl navrch, nebyl premiér, ale jeho podřízená úřednice.
 

Nagyová prosazovala do funkce šéfa NKÚ, tedy významného kontrolního orgánu státu, Ondreje Páleníka. Zřejmě to měla být odměna za to, že Nagyové pomáhal se sledováním Nečasovy manželky a sokyně v lásce.
 

 

Nagyová ovšem měla i jiné a temnější motivy. Tohle do policejního spisu napsali sami policisté hodnotící odposlechy: "Nagyová se rozčiluje, že jestli má někoho jiného, slušného, kdo je mu zavázaný a nebude dělat prasárny, tak sem s ním. Nečas odpovídá, že nemá. Nagyová říká, že potřebuje někoho, kdo pak nepošlape i po těch našich kamarádech..."
 

Nečas by své milence patrně rád vyhověl, ale nemůže jí vysvětlit, že osobu Páleníka prostě přes grémium ODS do čela kontrolního úřadu prosadit nedokáže. Páleník nikdy nebyl členem ODS ani jejím sympatizantem. Nagyová ale Páleníkovi už funkci slíbila, a tak je na Nečase rozčilená. Toto byla jejich vzájemná SMS komunikace:
 

Nečas: Janulko, hádat se kvůli práci je to poslední, co potřebujeme. ODS je přesvědčena, že jí to místo NKÚ patří. Už bez grémia nic neprosadím.

Nagyová: Tohle chování není poprvé. Vezmu si volno, musíme si rozmyslet, co a jak.

Nečas: Janulko, lásko (...) jen jsem vyjádřil jiný názor na Páleníka.
 

 

V té době se také odehrál rozhovor, který policisté popsali takto: "Nagyová hovoří s Nečasem, pokračuje hovor po předchozí hádce. Nagyová nadává Nečasovi za jeho chování vůči ní. Nagyová vyčítá, že pro něj udělala vše, že nebýt jí, tak už tam dávno není. Nečas se snaží usmířit. Nagyová křičí a nadává..."
 

Kdo hádku vyhrál? Páleník se sice šéfem NKÚ nestal, ale tím, kdo před úřednicí Nagyovou sklopil uši, byl premiér země. Pronesl dokonce neuvěřitelnou větu, kterou policisté popsali takto: "Nečas říká, že je mu úplně jedno, kdo bude šéfem NKÚ."
 

Napsal jí i tuhle větu: "Má snad práce vláčet pořád náš život? Já si nemám, co rozmyslet! A proč mne opět napadáš? Zítra to zabalím. Nějaký NKÚ má určovat náš život? To tedy ne."
 

A zdaleka nešlo jen o post prezidenta NKÚ. Odposlechy dokazují, že úřednice Nagyová aktivně vybírala lidi i na jiné vlivné posty ve státních firmách a úřadech. Pokoušela se o to u Správy státních hmotných rezerv nebo dokonce u Útvaru zvláštních činností, což je klíčová složka policie. Má na starosti právě odposlechy nebo sledování.
 

Nagyová na obsazování funkcí "svými" lidmi spolupracovala s kontroverzním (a momentálně obviněným) lobbistou Ivo Rittigem. Byla s ním v kontaktu skoro denně a existuje podezření, že Rittig platil peníze i Nagyové a nosil jí mimořádně drahé dárky, jako jsou její proslulé kabelky za miliony.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

18.05. 20:41  Nagyova (Jirka3333)
18.05. 20:40  Nagyova (Jirka3333)
25.05. 07:22  Nagyova (ANTONIN Stecker)
23.05. 14:10  Nikdy jsem nebyl moc zvědavej (Vlastík)





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688