BOSSA.CZ (BOSSA.CZ)
Investice  |  17.04.2014 10:12:14

Ranní přehled událostí s analýzou EUR/USD, USD/JPY, NZD/USD a EUR/CAD

Americká centrální banka (Fed) včera vydala tradiční Béžovou knihu. Z té se investoři mohli dozvědět, že největší ekonomika světa pokračuje v růstu ve většině regionů a momentálně si užívá zlepšení po kruté zimě. Osm z dvanácti regionů roste v mírném až středním tempu. Výraznější zpomalení bylo naměřeno jen v Clevelandu a St.Louis.

Závěr seance doplnila svým projevem šéfka Fedu Janet Yellen, která zopakovala stokrát zopakované. Dle Yellen je tvorba nových pracovních míst pomalá a je stále potřeba podporovat pracovní trh, zároveň však zmínila, že prostřednictvím monetární politiky nelze vyřešit všechny problémy a bude potřeba i intervencí z jiných stran. Potvrdila cíl dosáhnout 2,0 procentní inflace a tam se ji snažit udržet. Závěrem okomentovala bankovní sektor, kde pochválila americké banky ve srovnání s těmi evropskými.

Americké akcie si užily třetí býčí seance v řadě a dokázaly tak využít překvapivě dobrého výsledku průmyslové produkce, úspěšného výsledku společnosti Yahoo a projevu šéfky Fedu. Právě Yellen byla katalyzátorem růstu, když potvrdila uvolněnou monetární politiku. Nejvíce zářil Nasdaq se svými 1,29 procenty. S&P 500 si připsalo 1,05 procenta a Dow Jones uzavřel v 1,0 procentním zisku.

Pozitivní nálada se už ale nepřenesla do Asie, kde japonský Nikkei uzavřel téměř beze změny (14 417,53). Důvodem zřejmě bylo, že investoři raději z trhu vystoupili a uzavřeli předchozí zisky, když Nikkei ve středu posílil o 3 procenta.

Hlava japonské centrální banky (BOC) Haruhiko Kuroda ve svém nočním projevu potvrdil platnost agresivně uvolněné monetární politiky, se kterou Japonci začali loni v dubnu. Podle Kurody půjde Japonsko i nadále touto cestu za cílem zvýšení cenové hladiny. Ta by měla výhledově růst nynějším tempem (1,25 procent), přičemž cílem jsou 2,0 procenta. Připustil, že ekonomický růst by mohl utrpět zvýšením spotřební daně z 5 na 8 procent, které proběhlo k prvnímu dubnu. Nicméně od Kurody se stále očekává, že právě kvůli zvýšení daní ještě více uvolní monetární politiky. Dokud tak neudělá, nebo alespoň nenaznačí, budou jeho slova vnímaná trhy negativně.

Německý index výrobních cen (PPI) meziročně v březnu oslabil o 0,9 procenta a ztratil tak stejně jako v předchozím měsíci. Propad má na svědomí 2,6 procentní zlevnění energií a 1,9 procentní oslabení cen střednědobého zboží. Zdražení se dočkalo jen zboží krátkodobé spotřeby, když poskočilo o 1,3 procenta. PPI index očištěný o energie oslabil ve stejném období o 0,3 procenta. V meziměsíčním srovnání si pak PPI pohoršilo o 0,3 procenta.

Dnes se v Ženevě setkají představitelé Ukrajiny, Ruska, USA a EU. Půjde tak o první meeting, jehož se zúčastní všechny tyto 4 země. Důvodem setkání je pokračující napětí na východě Ukrajiny, kde pro-ruští separatisti vyvolávají nepokoje a Ukrajinská armáda je nucena vůči nim zasahovat.

Zítra slaví většina zemí státní svátek, a tak se již ode dneška (prázdniny) očekává nižší aktivita na trzích kvůli doveleným.
 

Dnešní seanci ovlivní tyto zprávy:


EUR/USD nastartovalo nový pohyb uvnitř krátkodobého kanálu. Zatím lze stále hovořit o vlajkové formaci, na kterou by trh měl reagovat novým výprodejem. Má-li v platnosti zůstat Gartleyeho formace, tak by trh neměl posílit nad Fibonacciho úroveň 61,8 a naopak ji využít jako silný odpor.

USD/JPY zkorigovalo v asijské seanci zpátky k podpoře 101,93 a bude se snažit dostat výš. Trh mimo jiné podržel i 100hodinový klouzavý průměr, který teď s trendovou linií vytváří hraniční úroveň pro změnu sentimentu.

NZD/USD zkorigoval k rezistenci 0,8630 a pokračuje ve výprodeji, který byl predikován ve včerejším výhledu. Na 4hodinovém grafu je tak stále otevřená možnost dotvoření býčího „netopýra“, který by vrátil nakupující do hry. Rozhodující zónou bude prostor mezi Fibonacciho úrovní 78,6 a 88,6, kam by trh měl dojít.

EUR/CAD by v dnešní seanci mohl potvrdit platnost obrácené formace hlava-ramena. Momentálně dochází k testu neckline úrovně. Problém býčího poternu by se mohla stát silná rezistence 1,53, jež může trh zastavit. Cenová projekce ukazuje až k úrovni 1,5467, u které by mohlo dojít i ke zpětnému testu proražené trendové linie.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Investice:

Čt 14:00  Oznámení o aukci 3. tranše SPP 908 MF ČR (Ministerstvo financí ČR)
Čt 13:39  HDP Kanady nad očekáváním (BREAKING) X-Trade Brokers (XTB)
Čt 12:42  SPA35 v březnu roste X-Trade Brokers (XTB)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688