Vladimír Urbánek
(Kurzy.cz)
Hypotéky  |  15.01.2014 11:15:34

Gepard Finance: Průměrná výše hypoték byla loni téměř o 80 tisíc korun nižší

Průměrná výše hypotéky klesla v roce 2013 oproti roku předchozímu na 1,7 milionu korun. Ukazují to statistiky společnosti Gepard Finance, která v loňském roce zprostředkovala hypotéky za 8,3 miliard . Nejvíce se sjednávaly hypotéky s pětiletou fixací.

Průměrná výše hypotéky v roce 2013 meziročně klesla na 1,706 milionu z předchozích 1,786 milionu . Podle odborníků se jedná o důsledek příznivých cen nemovitostí. Za poklesem výše průměrné hypotéky stojí však také zvýšený podíl refinancování. Při refinancování se totiž čerpá nižší úvěr o již uhrazené splátky jistiny. Průměrná splatnost hypoték se pak mírně snížila u všech fixací, přičemž celkově se hypotéky sjednávaly v průměru se splatností 23 let.

Největší množství hypoték se sjednalo s pětiletou fixací, přesněji více než 62 %. Dalších téměř 26 % připadá na hypotéky s tříletou fixací. Je tedy vidět, že tří a pětileté fixace naprosto převažují. Je to pochopitelné, jelikož banky nabízejí právě u těchto fixací nejlepší úrokové sazby, “ upozorňuje Jan Kruntorád, předseda představenstva společnosti Gepard Finance. V loňském roce hypoteční trh rovněž zaznamenal historicky nejnižší úrokové sazby hypoték. I když se již úroky hypoték odrazily ode dna, stále se pohybují velmi nízko, a tak by lidé neměli váhat a zbytečně zamýšlené sjednání hypotéky odkládat. V roce 2014 by totiž sazby mohly pokračovat v dalším růstu, “ dodává Kruntorád.

O společnosti Gepard Finance

GEPARD FINANCE jsou specializovanou makléřskou firmou, jejímž hlavním oborem činnosti je poradenství v oblasti hypotečních úvěrů a kompletní zpracování úvěrových a pojišťovacích produktů. Profesionální makléři svým klientům zdarma zajišťují hypotéky, úvěry ze stavebního spoření a pojištění. V současné době disponuje franšízová síť GEPARD FINANCE 110 funkčními obchodními místy, čímž je zajištěna snadná dostupnost a obsluha klientů po celé České republice i Slovensku. GEPARD FINANCE se v roce 2011 staly největší hypotečně-makléřskou firmou v ČR. Jsou zakládajícím členem Asociace hypotečních makléřů a držitelem značky kvality „FÉR hypotéka“.


Zprávy a články k hypotékám









Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688