BOSSA.CZ (BOSSA.CZ)
Investice  |  08.01.2014 14:57:14

EUR/USD naplňuje ranní analýzu, po ADP rozhodnou minutes Fedu

Nezaměstnanost v eurozóně zůstala v listopadu nezměněna a udržela se tak poblíž historického maxima. Míra nezaměstnanosti se udržela na 12,1 procentech, což znamená 19,2 milionu lidí bez práce. Nezaměstnanost mezi lidmi do 25 let také stagnovala a zůstává na 24,2 procentech. Nezaměstnanost v Itálii ale v listopadu vzrostla na nová maxima, a to 12,7 procenta.

Náladu zvedl v eurozóně
výsledek maloobchodních tržeb, ty totiž posílily nejrychleji od listopadu 2001. V meziměsíčním srovnání přinesl listopad zlepšení o 1,4 procenta, v meziročním pak dokonce o 1,6 procenta, což je nejlepší výsledek od února 2008. Měsíční expanze byla vedena 1,9 procentním nárůstem objemu prodaného nepotravinového zboží (vyjma pohonných hmot).

Německé průmyslové objednávky napravily v listopadu říjnový propad, když posílily nad očekávání o 2,1 procenta. Ekonomové počítali jen 1,5 procentním nárůstem. Říjnový výsledek byl následně revidován na kontrakci o 2,1 procenta z původních 2,2 procent. Rostoucí průmyslové objednávky, dobré indexy PMI a expandující export naznačují, že Německo dosáhne v posledním kvartálu 2013 dobrá data HDP.

Nečekaně dobrý výsledek přinesl dnešní ADP report, jenž informuje o tvorbě pracovních míst v soukromém sektoru v USA. V prosinci totiž došlo namísto očekávaných 200 000 k vytvoření 238 000 nových míst. Největší zásluhu na úspěchu mají malé podniky, jelikož se přičinily o 108 000 míst. Pozornost investorů se nyní upírá na páteční NFP report, od kterého se očekává zisk minimálně 200 000, míra nezaměstnanosti by pak podle predikce měla zůstat na 7,0 procentech.

EUR/USD prozatím naplňuje ranní analýzu. Trh se odrazil od klouzavého průměru a rezistenční trendové linie a nadále oslabuje. Nejbližším cílem prodávajících je momentálně podpora na hladině 1,3550. Negativní výhled vydrží, dokud se trh bude obchodovat uvnitř klesajícího kanálu. Situace by se mohla alespoň krátkodobě změnit ve večerních hodinách (20:00), kdy dojde ke zveřejnění zápisu z posledního jednání FOMC.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688