Také na jih od Prahy najdete severský rodinný dům

Jana Brožková, 11.10.2013

Na jih od Prahy, v obci Klínec, najdete rodinný dům připomínající typickou severskou stavbu.  Ačkoli střední Čechy nemusí čelit klimatickým podmínkám jako chladná Skandinávie, i zde našel uplatnění systém samonosných konstrukcí obvodových stěn, stropů a vnitřních nosných příček, kombinující řadu technologií a výrobků  z tenkostěnné oceli Lindab. 

Moderní materiál, variabilita, suchý proces výstavby – to vše jsou vlastnosti, kterými stavby Lindab disponují a které je předurčují k oblibě u stavbařů, kteří preferují rychlou, přesnou montáž a servis jednoho dodavatele i u stavebníků, kteří požadují originalitu a vysokou kvalitu bydlení.

Nosná konstrukce stěn je tvořena tenkostěnnými ocelovými profily se štěrbinami eliminujícími tepelné mosty, je vyplněna minerální vlnou Rockwool a opláštěna deskami Fermacell, které celou konstrukci stabilizují. Celková tloušťka izolace 290 mm dává stavbě vynikající tepelně-technické vlastnosti. Vnější fasádu tvoří trapézový plech Coverline, zastřešení krytina se stojatou drážkou Seamline a odvodnění zajišťuje systém Rainline. A právě  tyto výrobky nabízí Lindab aktuálně za akční ceny.

Je potěšitelné, že trapézové plechy, střešní a stěnové profily i falcovaná střešní krytina Lindab Seamline jsou právě v nabídce za snížené ceny.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Stavba, nejlépe hodnocené fotografie



Články Stavba