BOSSA.CZ (BOSSA.CZ)
Investice  |  27.09.2013 08:42:17

Děnný souhrn 27.9. - HDP UK, italské dluhopisy, makro USA - + analýza EUR/USD

Britská ekonomika se dnes dočkala poslední revize svého HDP za druhý kvartál. Podle očekávání rostla ostrovní ekonomika o 0,7 procenta. Ve srovnání s druhým kvartálem roku 2012 však došlo k negativní revizi na růst o1,3 procenta z původních 1,5 procenta. Druhý kvartál pohánělo hlavně stavebnictví a průmysl, tyto sektory rostly nejrychleji od druhého čtvrtletí roku 2012. Největší sektor služeb dosáhl stejného růstu jako v prvním čtvrtletí o 0,6 procenta. Libře v dnešní seanci ublížil i špatný stav běžného účtu Velké Británie. Účet za druhý kvartál dosáhl většího deficitu, než se původně očekávalo. Celková ztráta činí 13,0 miliard liber, což je 1,8 miliardy nad očekávání.

Výnosyitalských dluhopisů rostou v důsledku politické nestability, jenž ovládá zemi. Krize se stupňuje od odsouzení bývalého premiéra Silvia Berlusconiho, jehož strana byla koaličním partnerem. Berlusconi si měl odsedět 4 roky ve vězení za daňové podvody, nakonec mu byl trest změněn na domácí vězení. Součástí odsouzení je také zákaz veřejné činnosti, politickou scénu tak opustila jedna z nejvýznamnějších osob tamní historie a současná vláda je křehká jako domeček z karet. Investoři tak musejí pečlivě sledovat vývoj v nejbližších dnech.

Americký trh práce má dnes důvod k radosti, počet žádostí o podporu v nezaměstnanosti klesl do blízkosti 6letých minim na 305 000. Ministerstvu práce se již podařilo vyřešit softwarový problém, který způsobil v předchozích týdnech neschopnost spočítat žádosti v Kalifornii a Nevadě, dnešní číslo by tak mělo být kompletní. 4týdenní pohyblivý průměr žádostí klesl na 308 000 a je nejníže od června 2007.

Odpolední report ze Spojených států o počtu rozjednaných prodejů domů přinesl zklamání. Rozjednané prodeje si v srpnu meziměsíčně pohoršily o 1,6 procenta a index rozjednaných prodejů tak klesl na 107,7 bodu. Většinový konsensus ekonomů počítal se ztrátou kolem 1,0 procenta. Zhoršený výsledek je podle analytiků odrazem zdražování hypotéčních úvěrů. Americký dolar je i přes smíšené zprávy dnes zatím silnějším jak proti euru, tak proti libře. EUR/USD se znovu obchoduje pod hranicí 1,35 a GBP/USD se chystá otestovat úroveň 1,60.

EUR/USD prorazilo podpůrnou trendovou linii a otevřelo si prostor minimálně k 1,3450. Trh nadále zůstává v klesajícím kanále, který ze střednědobého hlediska slouží jako formace vlajky k předchozímu růstu. Do proražení kanálu se počítá s mírným medvědím trendem.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688