BOSSA.CZ (BOSSA.CZ)
Investice  |  04.09.2013 09:12:14

Ranní přehled 4.9. - Sýrie, růst australského HDP, MSFT+Nokie + analýza EUR/USD, USD/JPY, AUD/USD a ROPY

USA pokračují debaty o invazi do Sýrie. Klíčoví členi Kongresu podpořili prezidentův aktivní názor a věří, že zásah je po použití chemických zbraní nevyhnutelný. Obama na včerejším setkání s politiky zopakoval, že Amerika se nechystá na podobnou válku, jakou předváděla například v Iráku či Afghánistánu. Momentálně se čeká na hlasování celého Kongresu, který musí invazi posvětit.

Australská ekonomika expandovalave druhém čtvrtletí o 0,6 procenta a zrychlila tempo růstu oproti prvnímu kvartálu (0,5 procenta). Dnešní výsledek byl ve shodě s předpovědí ekonomů. V meziročním srovnání si druhý kvartál polepšil o 2,6 procenta. Růstu významně pomohly spotřebitelské výdaje, které mezikvartálně posílily o 0,4 procenta a do celkového posílení přispěly 0,2 procenty.

Microsoft kupuje mobilní divizi Nokieza 7,2 miliardy dolarů.  Zpráva dne překvapila trhy a analytici se shodli, že je to krok správným směrem. Nokia s příchodem smartphonů ztratila post světového lídra a v dnešní době je velmi daleko za největšími konkurenty (Apple, Samsung, Sony). Zpráva o akvizici katapultovala akcie Nokie o 40 procent nahoru. Microsoft si naopak připsal drobnou ztrátu.

Dnešní seanci ovlivní tyto zprávy:

·         9:15 Španělské PMI za služby

·         9:45 Italské PMI za služby

·         10:30 Britské PMI za Služby

·         11:00 Maloobchodní tržbyeurozóně

·         14:30 Obchodní bilance USA

·         16:00 Úroková míra v Kanadě

·         20:00 Béžová kniha FEDu

EUR/USDse i v průběhu asijské seance udrželo pod úrovní 1,32 a zůstává v medvědím trendu. Trh vytvořil na oscilátorech býčí divergenci a tak by se dnešní seance mohla nést ve znamení korekce. Výhledově by se maximum korekce mohlo nacházet na rezistenci 1,33, od které se počítá s odrazem do trendu. Opačný scénář by nabídlo proražení podpory 1,3118, které by uvolnilo prostor k 1,3035.

 

 

USD/JPYse obchoduje nad konsolidační formací trojúhelníku a posiluje v symetrickém trendovém kanálu. V dnešní seanci by se trh mohl přiblížit k silnému rezistenčnímu pásmu 99,93-100,00. Proražením této úrovně by si trh vytvořil prostor pro další růst. Lze však počítat i s neúspěšným pokusem o proražení, ten by mohl být potvrzen proražením kanálu a korekcí k supportu 99,13.

 

 

AUD/USDod začátku týdne velmi silně roste, australský dolar dnes posílil i díky dobrému výsledku HDP za druhý kvartál. Trh v ranních hodinách bojuje s rezistenční Fibonacciho úrovní 61,8. Před dalším posílením by se trh mohl dočkat menší korekce. Silné supportní úrovně leží na Fibonacciho hladinách 50 a 38,2.

 

 

Ropa prožívá velmi citlivé období, kdy trh odráží situaci kolem případné invaze do Sýrie. Z pohledu technické analýzy trh vytvořil v posledních dnech vyšší dno společně s nižším vrcholem, lze tak spekulovat na vytvoření konsolidační formace. Dnešní seance by vzhledem k poloze ceny mohla přinést oslabení až ke klouzavému průměru 100. Předpověď by negovalo poražení vyznačené rezistence 108,76

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688