Research (J&T BANKA)
Investice  |  23.08.2013 09:26:28

Pražská burza zakončila v zelených číslech předešlý den, uvidíme, jak zakončí týden; dnes čekáme US nové domy za čevenec

INDEXY

PX: 962 bodů (+0.5% d/d); objem:  642 mil.

Euro Stoxx 50: 2,812 bodů (+1.4% d/d)

S&P 500: 1,657 bodů (+0.9% d/d)

 

VÝZNAMNÉ UDÁLOSTI

V Německu růst HDP (+0,7% q/q; 0,5% r/r) ve 2Q byl podle očekávání tažen hlavně růstem domácí poptávky (spotřeba domácností, investice firem, vládní výdaje), příspěvek exportu byl v rámci 1 desetiny

16:00 – USA: Prodeje nových domů (oček. 487 po 497tis.)

 

ČR

Politika: Volby se budou konat 25. – 26.10.

Prezident Miloš Zeman oznámil, že rozpustí Poslaneckou sněmovnu Parlamentu 28.8. Volby do
Poslanecké sněmovny se budou konat 25. – 26.10. 2013.
 

ZAHRANIČNÍ SPOLEČNOSTI

Nokia: Snížení ratingu od Moody’s

Americké banky: Ratingy od Moody’s v revizi

 

KOMENTÁŘ K AKCIOVÉMU TRHU
Pražská burza  Index PX: 962 bodů (+0.5% d/d); objem: 642 mil. Pražská burza zakončila čtvrteční obchodování v zelených číslech, když si index PX připsal 0,48 % na závěrečnou hodnotu 962,27 b. Zajímavé a především volatilní obchodování předvedly především akcie NWR. Titul po zveřejněných hospodářských výsledcích reagoval v úvodu prudkým poklesem až k cenám 21 , což lze přičíst výrazně vyšší ztrátě způsobené odpisem aktiv v objemu 307 mil. EUR. Pak však titul skokově posílil až k cenám 25 , další průběh obchodování byl však ve znamení poklesů a prodejců. Po zprávě, že společnost nesplní podmínky úvěrů, však akcie zrychlily pád a končily slabší o 2,83 % na závěrečné ceně 21,35 . Náladu na trzích opět věrně kopírovaly především
akcie Erste Bank. Titul po dopoledním přešlapování zamířil výše, akcie zdolaly metu 650 a zakončily výše o 1,75 % na závěrečné ceně 655,90 . Po středečním výrazném růstu korigovaly akcie CME, titul zaznamenal výběr zisků a odepsal 2,12 % na cenu 83,20 , avšak v podprůměrném objemu 13,8 mil. korun. To je ve srovnání se středeční obchodováním cca třetinový objem.
USA  Dow Jones: 14,964 (+0.4%);  S&P50: 1,657 (+0.9%);  Nasdaq: 3,639 (+1.1%) Zámořské trhy následovaly v růstu evropské kolegy díky solidním číslům z průmyslu, výrobní aktivita v Číně i Evropě v srpnu předčila odhady analytiků. Mírně slabší týdenní data z trhu práce nevybočila z průměru, překvapil naopak nejvyšší nárůst předstihových ukazatelů za poslední tři měsíce. Hlavní index S&P  500 nakonec i přes tříhodinový výpadek obchodování na Nasdaqu kvůli počítačové chybě přidal 14 bodů. Mezi sektory si slušné zisky připsali stavitelé
domů díky vyššímu červnovému nárůstu cen nemovitostí. Z podnikové sféry stojí za zmínku propad akcií Hewlett-Packard (-12 %) kvůli slabému výhledu hospodaření. Na nová lokální maxima se pak vyšplhal výnos amerických desítek (2,93 %). Zlato rostlo i přes posilující dolar kvůli obavám o budoucí vývoj ekonomik rozvojových zemí, v propadu na historická minima pokračují  indická rupie a turecká lira.  

KOMENTÁŘ K DEVIZOVÉMU TRHU 
Koruna k euru pokračovala ve čtvrtek ve svém pozvolném posilování, přidala dalších 5 haléřů a po 2 měsících posílila na hranici 25,70 CZK/EUR. Posilování koruny je překvapivé, protože k němu dochází bez výraznějších zpráv a při stagnaci či oslabování ostatních měn v regionu. Část trhu možná zkouší trpělivost ČNB, při které úrovní centrální banka opět spustí slovní intervence.
Eurodolarový trh i přes mírné výkyvy se držel kolem úrovně 1,335 USD/EUR a nereagoval na pozitivní náladu akciového trhu ani naopak na růst výnosů u dluhopisů. Koruna k dolaru se držela v blízkosti 19,3 CZK/USD.


J&T BANKA, privátní banka úspěšných:

Od roku 1998 se staráme o investice a finance těch nejbohatších, těch nejnáročnějších. Individuální přístup a maximální komfort je cítit ve všem, co děláme. Jsme privátní bankou, která klientům pomáhá majetek zhodnotit, ochránit a předat dalším generacím a v neposlední řadě si ho také užít. Učíme se od těch nejlepších a rosteme spolu s našimi klienty.

Vedle komplexních služeb family office a privátního bankovnictví poskytujeme specializované financování v oblasti real estate a podnikových akvizic. Do bankovního holdingu J&T patří kromě české J&T Banky její slovenská pobočka, ruská banka J&T Bank ZAO a banka J&T Bank and Trust se sídlem na Barbadosu.

Více informací na: www.jtbank.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688