Vstřícná banka (Vstřícná banka)
Investice  |  23.08.2013 08:04:58

OVB Nejvstřícnější bankou – Handicap Friendly za II. čtvrtletí 2013 je opět ČS

Nejvstřícnější bankou - Handicap Friendly za druhé čtvrtletí roku 2013 se stala, stejně jako ve čtvrtletí předchozím Česká spořitelna. Tato banka získala za druhé čtvrtletí od občanů se zdravotním postižením hodnocení 81,4 procent. Druhé nejlepší hodnocení obdržela Fio banka, která získala 79 procenta. Třetí místo pak obsadila, stejně jako v předchozím čtvrtletí Komerční banka se 77,6 procenty. Banky z pohledu jejich vstřícnosti k osobám se zdravotním postižením hodnotí samy tyto osoby. Výsledky hodnocení tak ukazují vstřícnost bank v očích lidí se zdravotním postižením.

Česká spořitelna je stále nejvstřícnější

Česká spořitelna se stejně jako v prvním čtvrtletí stala i ve druhém nejvstřícnější bankou z pohledu lidí se zdravotním postižením. Její hodnocení však kleslo o 4 procentní body. Pokles hodnocení zavinil přesun pozitivního hodnocení části klientů se zdravotním postižením ke konkurenčním bankám Fio bance či Komerční bance, které si své hodnocení udržely či mírně posílily.

I nadále platí, že Česká spořitelna je pro osoby se zdravotním postižením velice vstřícná. Důkazem této skutečnosti je, že většina klientů OZP je právě klienty této banky. Stejně jako v prvním čtvrtletí, i ve čtvrtletí druhém občané se zdravotním postižením oceňují inovativnost banky ve vztahu k OZP. OZP oceňují, že je právě Česká spořitelna průkopníkem nových řešení a opatření vstřícná k osobám se zdravotním postižením.

Pavel Skala, člověk se zrakovým postižením hodnotí Českou spořitelnu takto. "Vyhovují mi bankomaty pro nevidové, kterých má Česká spořitelna velké množství. Vybírat se nebojím, protože vybírám vždy přímo na pobočce, kde se mi pod kontrolou kamer a zaměstnanců banky nic nestane. Oceňuji také navigační systém pro nevidomé na pobočkách této banky."

Klára Pačesová z tiskového centra České spořitelny své umístění komentuje takto: "Výsledků hlasování osob se zdravotním postižením si velmi vážíme a vnímáme ho jako ocenění našich aktivit, které pro osoby se zdravotním postižením děláme."

 Fio banka se stala druhou nejvstřícnější bankou Handicap Friendly

Fio banka získala druhé nejvyšší hodnocení 79 procenta a za vedoucí Českou spořitelnou tak zaostala o pouhá 2,4 procenta. Banka tak svým hodnocením předběhla Sberbank, která spolu s ní obsadila v prvním čtvrtletí druhé místo.

Hodnocení Fio banky ovlivňovala mimo jiné všeobecná popularita této banky a neustálý růst klientů, mezi nimiž je i určité procento osob se zdravotním postižením. Vstřícnost této banky sledují OZP především ve stále se rozšiřující síti poboček, které jsou velmi moderní a osoby se zdravotním postižením kvalitně přizpůsobené.

Ačkoliv je navíc Fio banka vnímána jako nízkonákladová a internetová banka, vybudovala během posledních měsíců poměrně širokou síť moderních poboček, které jsou k dispozici prakticky v každém okresním městě. Tím se Fio banka přiblížila nejen osobám se zdravotním postižením, ale i všem ostatním klientům.

Komerční banka opět třetí

Komerční banka oproti prvnímu čtvrtletí mírně posílila své hodnocení. Oproti 77,4 procenta v prvním čtvrtletí získala ve druhém čtvrtletí 77,6 procenta. Banka oslovuje klienty se zdravotním postižením stejným způsobem jako konkurenční Česká spořitelna.

Připomeňme, že v průzkumu serveru www.vstricnabanka.cz, který zkoumal rozsah opatření bank vstřícných k osobám se zdravotním postižením se tato banka umístila na pátém místě. Je tedy zřejmé, že samy osoby se zdravotním postižením hodnotí tuto banku lépe.

Nové, nízkonákladové banky důvěru OZP moc nemají

Hodnocení osob se zdravotním postižením ukázalo, že OZP stále nevěří nízkonákladovým bankám s výjimkou druhé Fio banky. Více než ostatní klienti tak OZP věří zavedeným a velkým bankám, které jsou však pro tuto skupinu osob zřejmě dostupnější. Důvodem není jen pobočková síť těchto bank, ale také množství bankomatů, rozsah služeb, které klient na pobočce vyřídí a také proškolení personálu ve vztahu k osobám se zdravotním postižením.

S nízkonákladovými bankami se tak mohou OZP setkat převážně formou internetového bankovnictví či on-line služeb, které však nejsou pro konzervativně založené OZP zřejmě nejdůležitější.

Příklad Fio banky však ukazuje, že i nízkonákladová a nová banka může oslovit tuto poměrně konzervativní skupinu lidí. Musí však umět těmto lidem naslouchat, přijímat jejich názory a potřeby a s těmito také pracovat.

 Hodnocení OVB Vstřícná banka - Handicap Friendly - I. a II. čtvrtletí 2013

Banka

I. čtvrtletí 2013

II. čtvrtletí 2013

Česká spořitelna

85

81,4

Fio banka

80

79

Komerční banka

77,4

77,6

Poštovní spořitelna

75

75,8

Sberbank

80

75,2

Air Bank

74,1

72

ČSOB

71,8

70,3

UniCredit Bank

69,5

70,2

mBank

65,8

62

Raiffeisenbank

61,3

61,5

GE Money Bank

55

58,3

Zuno Bank

52,7

52,1

Equa Bank

50,2

44,7

LBBW

41,6

42

Citibank

36

37,5

www.vstricnabanka.cz
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář


Přečtěte si také:

05.02.2014Nejvstřícnější bankou za rok 2013 se stala Fio banka Vstřícná banka (Vstřícná banka)





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688