BOSSA.CZ (BOSSA.CZ)
Investice  |  21.08.2013 09:57:14

Ranní přehled 21.8. - minutes Fedu, Egypt, Lybie, další pomoc Řecku + analýza EUR/USD, GBP/USD, USD/JPY a ROPY

Investoři se v dnešní seanci budou zajímat hlavně o zveřejnění zápisu z jednání Výboru pro měnovou politiku (FOMC) americké centrální banky (Fed). Trhy čekají na alespoň malou nápovědu, kdy započne redukce kvantitativního uvolňování.  Nervozita, kterou vyvolává nevědomost, se již podepsala na dluhopisech. Například 10leté dluhopisy posílily v pondělí na 2letá maxima 2,90 procenta. Obecně se očekává, že finální odpověď na spekulace kolem kvantitativního uvolňování by měla padnout na zářijovém zasedání FOMC (17. a 18. září).

Politická krizeEgyptě a stávka v Libyi začínají vyvolávat obavy o cenu ropy. Egypt sice není významným producentem ropy, avšak má na svém území Suezský průplav, který je nejdůležitější komoditní spojnicí na světě. Libye, která je členem organizace OPEC má problém se stávkujícími dělníky v jednom z nejdůležitějších ropných přístavů. Libyjský export se tak propadl z 1,2 milionu barelu za den na polovinu.

Německý ministr financí Wolfgang Schaeuble včera v průběhu předvolební akce v Hamburgu řekl, že Řecko bude potřebovat třetí balíček finanční pomoci. Tato slova přišla jenom 5 týdnů před volbami. Problém Řecka a případně dalších potřebných peněz na jeho záchranu jsou v kampani Angely Merkelové tabu.

Dnešní seanci ovlivní tyto zprávy:

 

EUR/USD prorazilo rezistenční úroveň 1,34 a obchoduje se nejvýše od února. Na trhu panuje po průrazu býčí nálada, starost nakupujícím může dělat medvědí jen dlouhodobá divergence na MACD.  V dnešní seanci sehraje znovu nejdůležitější roli hladina 1,34, která odděluje růst od konsolidace. Býčí výhled vydrží do uzavření pod 1,34.

GBP/USD konsoliduje v malém trendovém kanálu a zachovává si býčí náladu. Trh je po předchozím průrazu úrovní 1,56 připravený korigovat svůj pohyb, o čemž svědčí i divergence na oscilátoru. Střednědobý výhled zůstává rostoucí, avšak počítá se s návratem k podpůrnému pásmu 1,56 – 1,555.

USD/JPY umazalo v asijské seanci část ztrát ze včerejška a momentálně se obchoduje u klouzavého průměru 100. Intradenní trend vytvořil klesající trendový kanál, který by mohl být v důsledku prozatímní rostoucí nálady otestován. Proražení kanálu by mohlo přinést posílení k rezistenci 98,36.

Ropa se v asijské seanci dostala pod supportní Fibonacciho úroveň 23,6 a dle predikce má namířeno k Fibonacciho úrovni 38,2, která ohraničuje dno konsolidace. Zde by se mělo rozhodnout o dalším osudu ropy. Do proražení této úrovně zůstává trh bez střednědobého trendu.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688