BOSSA.CZ (BOSSA.CZ)
Investice  |  16.08.2013 09:27:14

Ranní přehled událostí s analýzou EUR/USD, GBP/USD, USD/CAD a Zlata

Prezident St. Louiské pobočky FEDu James Bullard zopakoval ve svém včerejším projevu svá předchozí slova. Podle Bullarda potřebuje FED vidět další důkazy o tom, že ekonomika sílí, než přistoupí k redukci kvantitativního uvolňování.

Akciový trh včera zažil pořádný průvan, indexy si připsaly výrazné ztráty. Na trzích se tak projevila nervozita ohledně ukončení kvantitativního uvolňování po dobrých čtvrtečních datech z trhu práce a americké dluhopisové výnosy vyskočily na 2letá maxima, například dluhopisy s 10letou splatností se dostaly na 2,82 procenta. Počet žádostí o podporu v nezaměstnanosti klesl na šestiletá minima. S&P má za sebou dva nejhorší dny od června a pokles se předpokládá až k 1 650,0. Po výprodeji na akciovém trhu ztratil včera i americký dolar. Rostoucí úrokové sazby jsou dle ekonomů strašákem pro nastartovanou spotřebitelskou důvěru v USA a mohou způsobit pokles poptávky po automobilech a nemovitostech, což jsou dva hlavní pilíře nynějšího ekonomického oživení v USA.

Důvěra amerických stavitelů se včera podle indexu NAHB vyšplhala na téměř 8leté maximum. Index posílil počtvrté v řadě a dosáhl 59 bodů, což bylo 3 bodové zlepšení od července. Komponentní indexy také významně posílily. Index momentálních podmínek pro prodej expandoval o 3 body na 62, index měřící prodejní vyhlídky v příštích 6 měsících posílil dokonce na 68 bodu. Ačkoli důvěra samotných stavitelů roste, investoři nevidí jejich budoucnost tak růžově jako oni samotní, a to kvůli rostoucím úrokovým sazbám. ETF na stavitelé domů (XHB) klesl od svých letošních květnových maxim o 10 procent.

Dnešní seanci ovlivní tyto zprávy:

•    10:00 Saldo běžného účtu v eurozóně
•    11:00 Index spotřebitelských cen CPI v eurozóně
•    14:30 Kanadské výrobní prodeje
•    14:30 Stavební povolení v USA
•    14:30 Nově zahájené stavby domů v USA
•    15:55 Spotřebitelská důvěra v USA

EUR/USD odmítlo prorazit hned první Fibonancciho hladinu návratnosti 23,6 a na denním grafu se vytvořila nová týdenní maxima. Reakce trhu byla způsobena posílením výnosů na amerických dluhopisech a nervozitou kolem kvantitativního uvolňování. Prolomení včerejšího maxima by mohlo trh posunout zpátky k 1,34, kde leží majoritní rezistence. Podporu by už tradičně mohla vytvořit úroveň 1,33.



GBP/USD vytvořením vyššího vrcholu potvrdilo současný býčí trend na 4hodinovém grafu. Cena téměř dosáhla rezistenční trendové linie a mohla by zkorigovat k podpoře 1,555, odkud se očekává další růst. Tuto teorii podporuje i překoupený stochastický oscilátor.

USD/CAD zastavil svůj propad u rostoucí trendové linie, která zatím poskytuje dostatečně silnou podporu. Trh by se díky tomu mohl při porušení klesajícího trendového kanálu a rezistence 1,033 podívat zpátky k 1,0415. Naopak prolomení podpůrné trendové linie by vedlo k návratu k 1,0259.

Zlato odvedlo během včerejší seance velký kus práce. Trh po dlouhé době prorazil rezistenci 1 350,0 a otevírá si dveře k výraznějšímu posílení. V nejbližší době lze počítat s korekcí teď už k supportu 1 350,0, kde se odehraje zatěžkávající zkouška býčího trendu. Výrazný odraz by mohl odstartovat dlouhodobější trend.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Investice:

Út 10:10  Nvidia: Zveřejnění nových AI čipů Research (J&T BANKA)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688