BOSSA.CZ (BOSSA.CZ)
Investice  |  13.08.2013 09:57:14

Ranní přehled událostí s analýzou EUR/USD, GBP/USD, USD/JPY a ZLATA (13.8.2013)

Řecko zůstalo ve druhém kvartále 2013 v recesi. Tamní ekonomika zpomalila svou výkonnost o 4,6 procenta ve srovnání s druhým čtvrtletím 2012. Od roku 2008 se ekonomika propadla již o 23 procent a Řekové tak čelí šestým rokem po sobě recesi. Klesající výkonnost ekonomiky těžce poznamenává neschopnost domácností a firem platit daně. Hrubý příjem z daní za prvních sedm měsíců letošního roku zaostal za stanoveným cílem o 1,5 miliardy eurNad Řeckem tak visí hrozba, že nesplní podmínky k další části úvěru od Evropské unie a Mezinárodního měnového fondu. Důležitou roli sehraje Německo, kde dojde v příštím měsíci k volbám. Němci se podle průzkumů odmítají podílet na další pomoci Řecku a rétorika tamních politiků bude muset na tyto okolnosti reagovat.

Americký rozpočtový deficit dosáhl v červenci 98 miliard amerických dolarů. Hlavním důvodem proč Američané utratili více, než přijali, byly výdaje na zdravotní péči, důchody a obranu. USA se snaží snižovat svůj rozpočtový dluh a zatím se to daří. Od začátku fiskálního roku (říjen 2012) dosáhl deficit 607 miliard, ve srovnání za stejný časový úsek byl v předchozím roce deficit 974 miliard.

Objednávky strojů klesly v Japonsku meziměsíčně o 2,7 procenta. Nicméně dokázaly příjemně překvapit, protože většinový konsensus ekonomů počítal s propadem až o 7,2 procenta. Výdaje tamních společností tak zaostávají za ekonomickými cíli japonské vlády a potvrzují neochotu tamních firem investovat, což je pro japonskou vládu nejtěžší překážkou k dosažení cílů Abeho politiky.

Japonský premiér Shinzo Abe dnes prohlásil, že plánuje snížit korporátní daň, aby přilákal zahraniční investory a posílil tak ekonomický růst země. Tímto krokem plánuje vykompenzovat účinky plánovaného zvýšení daně z prodejů.

Čínský finanční trh posiloval poté, co se město Wenzhou stalo prvním, které omezilo restrikce pro nákup nemovitostí. Nyní je tady možné vlastnit dvě nemovitosti, což bylo dosud čínskou vládou zakázané kvůli rozmáhající se cenové bublině na trhu bydlení. Čínská lidová banka poskytne peněžnímu trhu více likvidity v podobě 7denních reverzních repo operací v hodnotě 1,8 miliardy dolarů (USD).

Dnešní seanci ovlivní tyto zprávy:

EUR/USD se během včerejší seance mírně propadlo pod úroveň 1,33, nicméně zůstává uvnitř trendového kanálu. Síla hladiny 1,33 je vidět i na reakci trhu, který ihned po dosažení začal u této podpory oscilovat. Technická analýza favorizuje do proražení kanálu nakupující a cílem je úroveň 1,34. Průraz pod kanál by mohl přinést oslabení k 1,3180.

GBP/USD se nachází v rostoucím trendovém kanálu. Od dnešní seance se očekává dokončení návratu k podpoře 1,54, kde by se mohl objevit tlak nakupujících. Tato úroveň je v současnosti podpořena rostoucí trendovou linií a blížícím se klouzavým průměrem 100. Vliv na dnešní vývoj bude mít výsledek indexu spotřebitelských cen.

USD/JPY koriguje svůj předchozí propad a od včerejší seance pravidelně posiluje. Trh by mohl najít silný odpor na Fibonacciho úrovni 61,8, kde mimo jiné leží technická rezistence a úroveň protíná klesající trendová linie. Posílí-li trh takto vysoko, tak se tato úroveň jeví jako logická pro hledání krátkých pozic. Její proražení by mohlo předznamenat konec klesajícího trendu.

Zlato v několika posledních seancích opět chytilo dech a chystá se znovu otestovat silnou rezistenci 1 350,00. Tato úroveň rozhodující pro případné nastartování rostoucího trendu. Trh bude potřebovat nad ní silně uzavřít. Poměrně nízká volatilita na trhu však značí, že ani toto testování by nemuselo být úspěšné a trh by mohl přichystat dvojitý vrchol.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688