BOSSA.CZ (BOSSA.CZ)
Investice  |  09.08.2013 09:42:14

Ranní přehled událostí s analýzou EUR/USD, USD/JPY, AUD/USD a GBP/USD

Čínská inflace dosáhla v červenci v meziročním srovnání 2,7 procent a nezměnila se tak od přecházejícího měsíce. Index spotřebitelských cen (CPI) měl přitom podle očekávání dosáhnout na 2,8 procenta. Dnešní stagnace je brána spíše negativně, protože čínská vláda cílí na inflaci kolem 3,5 procent. Index cen výrobců (PPI) klesl v červenci meziročně o 2,3 procenta a navázal tak na červnový propad o 2,7 procenta. PPI zrcadlově odráží zpomalení ekonomického růstu v druhé největší ekonomice světa. Výrobní sektor tak zůstává v deflaci již 17. měsíc v řadě a naznačuje nevyužití výrobních kapacit v ekonomice.

Čínská průmyslová produkce expandovala v červenci o 9,7 procenta ve srovnání s červencem 2012, čímž porazila červnová čísla (8,9 procenta) i očekávání (9 procent). Maloobchodní tržby si ve stejném období polepšily o 13,2 procenta mírně pod odhady trhu (13,5 procenta) a červnových 13,3, procent).

Australská centrální banka (RBA) zveřejnila v noci svoji ekonomickou predikci. V Austrálii by měla zůstat mírná inflace, která vytváří prostor pro další snižování úrokových sazeb. Trhy počítají se snížením sazeb o 25 bazických bodů na 2,25 procent do konce roku, RBA však ve svém prohlášení neposkytla žádný náznak či nápovědu, že by tomu tak mělo být. HDP by se v letošním roce mělo dočkat 2,25 procentního růstu a do prvního pololetí příštího roku zrychlit na 2,5 procenta.

Japonská spotřebitelská důvěra klesla v červenci podruhé v řadě. Lidé nepociťují dostatečné zlepšení v růstu mezd a jejich optimismus tak klesá. Index klesl z červnových 44,3 bodu na 43,6 bodu. Hodnoty pod 50 značí spotřebitelský pesimismus.

Počet žádostí o podporu v nezaměstnanosti mírně stoupl na 333 000 z předchozích 328 000. Ekonomové predikovali nárůst k 336 000. Počet Američanů dlouhodobě pobírajících podporu v nezaměstnanosti vzrostl o 67 000 na 3,018 milionu.

Dnešní seanci ovlivní tyto zprávy:

 

Na EUR/USD pokračuje pozitivní nálada, trh se dokázal přiblížit k úrovni 1,34 a splnil tak svůj týdenní cíl. Sílu nakupujících ohraničuje trendový kanál, který by mohl předznamenat dnešní korekci. Eurodolar se obchoduje u horní hrany kanálu a silné rezistence, oscilátory hlásí překoupenost a na MACD je stále viditelná medvědí divergence. Případná korekce by neměla klesnout pod support 1,33.

USD/JPY je v technicky zajímavé situaci. Trh postavil obchodníky před dvě formace, které ovšem v souhrnu upozorňují na možný konec pádivého růstu. Trh vytvořil na denním grafu formaci symetrického trojúhelníku, která značí konsolidaci a nerozhodnost, zároveň došlo k zformování klesajícího kanálu a trh by tak měl mít dostatek sil na proražení trojúhelníku. Tento průraz by mohl přinést výprodej až na dno kanálu.

AUD/USD po vytvoření kulatého dna ještě nezastavilo své posilování. Trh začíná dnešní seanci u poslední Fibonacciho úrovně návratnosti 61,8, která by mohla zmařit plány býků, protože se vytvořila viditelná skrytá medvědí divergence.  Naopak proražení hladiny 61,8 by přineslo další možnost posílení.

GBP/USD se dostalo k horní hraně trendového kanálu a rezistenci 1,56. Trh je sice v býčím trendu, nicméně silně překoupený. Spekulace na proražení úrovně 1,56 se jeví jako riziková, trh by potřeboval zkorigovat své předchozí zisky. Důležitou supportní hladinou je cena 1,5422.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688