Jiřina Kavková (Kurzy.cz)
Investice  |  31.07.2013 10:01:36

Zahraniční platby lze provádět s výraznou úsporou

Firmy a podnikatelé obchodující se zahraničními partnery musí často řešit, jak efektivně realizovat zahraniční platby a jak co nejlépe nakoupit nebo naopak prodat cizí měnu. Ti, kteří nechtějí platit zbytečně vysoké bankovní poplatky, mohou využít služeb platební instituce, jakou je AKCENTA CZ AKCENTA CZ. Ta je největším nebankovním obchodníkem s devizami ve střední Evropě, na trhu působí už od roku 1997 a využilo ji více než 20 tisíc především firemních klientů.

Pro ně AKCENTA CZ realizuje výhodné zahraniční platby do kterékoliv země bezpečně a s minimální časovou prodlevou při vypořádání (zpravidla do druhého pracovního dne). To, co zajímá většinu podnikatelů kromě rychlosti a flexibility, je především cena. Poplatky u AKCENTY CZ jsou přitom minimální, v některých případech i nulové a v naprosté většině nižší než u konkurenčních subjektů. Navíc díky svému aktivnímu působení v Polsku, Maďarsku a na Slovensku je schopná realizovat platby mezi těmito zeměmi s ještě větší časovou a nákladovou efektivitou.

Co ale přináší tu hlavní úsporu klientům, je směna cizích měn. Kurzy, které AKCENTA CZ nabízí, patří jednoznačně k nejvýhodnějším na trhu. V nabídce sofistikovanějších produktů jsou připraveny pro podnikatele také zajišťovací, tzv. termínové obchody.

„Při obchodech našich klientů je často důležitý doslova každý halíř, který při jakékoliv směně měn ušetří. V celkovém objemu úspor se potom dostáváme na zajímavá čísla. Mohu uvést příklad, kdy náš klient díky využívání služeb AKCENTY získal úsporu za rok přes 100 tisíc korun a to jak na poplatcích, tak především na našich výhodnějších kurzech. Doplním, že přes nás zobchodoval přibližně 600 tisíc euro,“ přiblížil konkrétní případ ředitel pro oblast obchodu a akvizic AKCENTA CZ Aleš Dubský. „Realizovat obchody přes naši společnost je přitom jednoduché. Po uzavření rámcové smlouvy stačí zavolat našim obchodníkům, domluvit si s nimi individuální směnný kurz, zadat příjemce platby a částku. Následně poslat požadovanou sumu na jeden z našich českých účtů a vše ostatní je již na nás. Kdo preferuje internetové bankovnictví, může samozřejmě využít naši on-line platformu pro obchodování. Inkasovat platby ze zahraničí je stejně jednoduché. Standardem jsou u nás doplňkové služby typu hlídání kurzů (ordery), informování při výraznějších pohybech na trhu, apod.,“ doplnil Aleš Dubský.

AKCENTA CZ také nabízí zcela zdarma založení a vedení tzv. interních platebních účtů. Těch mohou mít klienti otevřeno několik, například pro každou cizí měnu, se kterou obchodují. Na tyto účty mohou od svých obchodních partnerů inkasovat platby nebo platby naopak posílat. Důležitý je pro klienty také fakt, že AKCENTA CZ je jako platební instituce a obchodník s cennými papíry plně pod dozorem ČNB. Tedy může garantovat jistotu, solidnost a bezpečnost.

31.07. 11:38  podle všeho to není banka (delegát XVII. sjezdu KSČ)
31.07. 10:16  podle všeho to není banka (Nasraláh)





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688