Vladimír Urbánek
(Kurzy.cz)
Z domova  |  10.07.2013 15:40:54

Petr Nečas předal svůj úřad Jiřímu Rusnokovi

Odstupující premiér Petr Nečas dnes předal designovanému premiérovi Jiřímu Rusnokovi klíč od korunovačních klenotů a pracovnu předsedy vlády.

Jiří Rusnok tak vystřídal Petra Nečase, který se svým kabinetem vedl vládu tři roky.

Petr Nečas po setkání s Jiřím Rusnokem připomněl vzájemnou spolupráci v Národní ekonomické radě vlády: „Pana premiéra Rusnoka znám velmi dlouho, osobně jsem ho nominoval do NERV, kde jsme po tři roky měli možnost spolupracovat v celé řadě klíčových ekonomických otázek kolem důchodového systému, evropských záležitostí, finanční krize a dalších. Vážím si ho jako odborníka,“ řekl odstupující premiér a popřál hodně úspěchů nové vládě. „Jsem přesvědčen, že kroky, které bude dělat on osobně, jako předseda vlády, i vláda pod jeho vedením, budou motivovány především tím, aby pomohly České republice, aby to byly kroky ku prospěchu naší země a já panu premiérovi a členům jeho vlády přeji vše nejlepší,“ řekl Petr Nečas.

Pověření k sestavení nového kabinetu získal Jiří Rusnok od prezidenta republiky po demisi premiéra Petra Nečase letos v červnu. Dnes, 10. července 2013, jmenoval prezident Miloš Zeman, na návrh v pořadí dvanáctého předsedy vlády České republiky jednotlivé ministry nové vlády.

Premiér Jiří Rusnok chce s Petrem Nečasem i nadále spolupracovat především v evropských otázkách. „S panem premiérem Nečasem jsme se bavili o praktických stránkách této pozice, zejména ve vztahu k zahraničí, resp. k fungování Evropské rady, kdy jsem velmi rád za některé cenné zkušenosti pana premiéra, který je mimochodem asi premiérem, který strávil nejvíce času na jednání Evropských rad. Domluvili jsme se na tom, že pokud bych potřeboval, tak se na něj rád v budoucnu v tomto směru obrátím s dotazem, či radou,“ uvedl předseda vlády.

Panu premiéru Nečasovi bych chtěl poděkovat za práci, kterou při vedení jeho vlády udělal pro Českou republiku. Chtěl bych mu popřát i v dalším životě osobní štěstí a úspěch,“ dodal Jiří Rusnok

Ve vládě zasedne třináct ministrů a jedna ministryně. Kabinet Jiřího Rusnoka čeká hlasování o důvěře v Poslanecké sněmovně.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688