BOSSA.CZ (BOSSA.CZ)
Investice  |  21.06.2013 09:30:00

Ranní komentář s analýzou EUR/USD, AUD/USD, ROPY a INDEXU DOLARU

Dnes pokračuje zasedání ministrů financí eurozónyLucembursku. Hlavním tématem zůstává evropský záchranný fond a podmínky jeho fungování pro přímou rekapitalizaci bank.

Švýcarská centrální banka včera potvrdila, že i nadále bude udržovat minimální kurz proti euru na hodnotě 1,20. Do budoucna by se neměla vzdát ani své uvolněné monetární politiky a úrokové sazby zůstávají na 0,25 procentech.

Akciové trhy se včera vzpamatovávaly ze středečního proslovu šéfa Fedu Bena Bernankeho, který definitivně potvrdil, že banka již letos začne snižovat objem programu měnového uvolňování a do půlky roku 2014 jej pak pravděpodobně definitivně ukončí. Hlavní asijské akciové trhy ztratily ve čtvrtek v  průměru 2 procenta, evropské 3 procenta a americké přes 2 procenta. Americký index S&P 500 včera prolomil hranici 1 600 bodů a obchodní seanci ukončil na úrovni 1 588. Ve výsledku ztratil 2,5 procenta. Dow Jones odepsal 353 bodů tedy 2,3 procenta, když zavřel na 14 758 bodech. V průběhu pátku se pak Asie vzpamatovala z výprodeje a japonský index Nikkei si připsal 1,6 procenta.

Výprodejům se nevyhnuly ani rozvíjejíce se trhy, které s odchodem Fedu ztrácejí příliv levných peněz, což jsme včera mohli pozorovat i na akciovém, měnovém a dluhopisovém trhu u nás v regionu střední Evropy.

Pod tlakem byly i komodity. Zlato včera překonalo hranici 1 300 dolarů za unci a odepsalo 6 procenta ze své hodnoty za jeden den. Hůř na to bylo ale stříbro, které ztratilo 8,4 procenta.

EUR/USD zkorigovalo svůj výprodej a zabrzdilo se u hladiny 1,3180. Z technického hlediska je trh stále v býčím trendu, o čemž svědčí i skryté býčí divergence na oscilátorech. Zásadní hladinou pro dnešní den je 1,3250, jejíž proražení by mohlo znovu dodat eurodolaru sílu. Krátkodobé momentum ovšem patří medvědům a je potřeba věnovat pozornost například falešným průrazům skrz 1,3250.

EU

AUD/USD splnilo včerejší analýzu a pokračovalo ve výprodeji až ke klesající trendové čáře sloužící jako support. Trh celý týden ztrácel a dostal do přeprodaných hodnot, což lze pozorovat na poloze oscilátorů. Ideálním scénářem by tak mohla být korekce zpátky k 0,94, kde se dá očekávat nový nápor medvědů.

ROPA včera pokračovala ve strmém pádu a zastavila ji až Fibonacciho hladina 50. Krátkodobý trend je na ropě jasně medvědí a od středy trh padá bez sebemenší korekce. Jako logické se tak jeví čekání na pohyb směrem k Fibonacciho hladině 38,2, odkud by mohl trh pokračovat k důležité rostoucí trendové linii.

FOIL

Index amerického dolaru, který zažil v posledních dvou dnech extrémní posílení, nemá zdaleka vyhráno.  Růst dolaru na indexu BOSSAUSD se zastavil přesně u rezistenční hladiny 69,55. Krátkodobý trend je do proražení této hladiny medvědí  a je tedy možné, že se vyčerpal potenciál kolem zpráv o kvantitativním uvolňování a dolar začne oslabovat.

BOSSAUSD

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688