TNBiz (TN.cz)
Z domova  |  18.06.2013 11:38:49

KONSPIRACE: Nečasův pád řídila CIA. Kvůli dostavbě Temelína!

Petr Hájek jako bývalý šéf prezidentské kanceláře by měl vědět o fungování vysoké politiky mnohé. O to je však jeho pohled více šokující. Ve svém textu totiž představil vysvětlení, které kdyby se potvrdilo, znamenalo by, že mocné Spojené státy nevídaným způsobem zasahují do demokratického a právního fungování České republiky.

A jak že to vlastně podle Hájka ve skutečnosti je? Ač jsme svědky zásahu českých policistů a státních zástupců, celá operace má ve skutečnosti zahraniční autory z americké CIA. 300 miliard korun, na které se dostavba Temelína odhaduje, je totiž zajímavá suma i pro světovou supervelmoc. A ta je ochotna udělat pro to, aby její Westinghouse vyhrál v soutěži s ruským Konsorciem MIR.1200, úplně cokoliv. Klidně i svrhnout českou vládu, což se jí ostatně už podařilo.

Důvodem zásahu amerických agentů je přitom podle Hájka nedávné chování premiéra Petra Nečase (ODS) a ministra Financí Miroslava Kalouska (TOP 09). "O svém osudu premiér nevědomky rozhodl, když začal ‘objektivně‘ zvažovat temelínskou nabídku ruské strany. Bylo jasné, že v otevřené soutěži nemohou Američané uspět. Jak cenou, tak grandiózní nabídkou účasti českých firem na dostavbě,“ vysvětluje bývalý kancléř. Kalousek pak přilil olej do ohně svým prohlášením o sporném ekonomickém přínosu dostavby Temelína.

“Bylo třeba jednat. ‘ Americká spojka‘ nejvyšší pražská státní zástupkyně Bradáčová a po ní zřejmě i nejvyšší státní zástupce Zeman dali pokyn. A dobře ukrytí olomoučtí, respektive ostravští pěšáci vyrazili na dlouho plánovanou a přesto velmi chatrnou zteč – připravenou především pro tento případ,“ popisuje dále Hájek.

 

CIA možná má něco na Zemana

Koncem vlády premiéra Nečase však celá intervence amerických tajných služeb neskončí. Sehraje svou roli totiž také ve výběru příštího českého předsedy vlády. Lidé to budou moci poznat podle toho, zda prezident Zeman pověří sestavením kabinetu ministra průmyslu Martina Kubu. To se bude totiž podle bývalého kancléře odvíjet od toho, co mají “tajné služby našich zámořských úhlavních spojenců na Zemana a jeho okolí v šuplíku“. Pokud totiž nic nemají, prezident Kubu sestavením vlády pověří.

“Mají-li na něj něco, brzy se to dozví. Nebo nedozví – a po ukázkovém prezidentském skandálu také Miloš Zeman odstoupí a budeme mít nové prezidentské volby,“ věští Hájek.

USA může zničit Kalouska i Kubu

Kancléř pak doporučuje “sledovat temelínskou stopu“ i v případě, že bude Kuba zvolen. “Buď nový premiér zabočí k zájmům Spojených států a Miroslav Kalousek bude dál trvat na svém nestavět. Pak brzy spatříme nějakou kriminální kauzu ministra financí a jeho skandální rezignaci. Nebo bude premiér Kuba dál pokračovat v trendu Petra Nečase, tedy standardním výběru partnera na dostavbu, s naivním imperativem: Kdo učiní lepší nabídku, dostane ji. Pak skončí brzy svou kariéru v mediálních ‘odhaleních ‘ o napojení na jihočeské kmotry“.

Za nejpravděpodobnější vyústění tak Hájek pokládá to, že Kubova vláda rozhodnutí odloží a nechá je až pro příští kabinet. „V takovém případě Američané dosáhnou svého. Bude-li šéfem příští vlády šéf socialistů Sobotka, mají Temelín v kabeli,“ dodává Hájek.
 

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688