Jiřina Kavková (Kurzy.cz)
Osobní finance  |  14.06.2013 22:00:35

Platební technologie od společnosti MasterCard získaly prestižní ocenění Zlatá koruna

Společnost MasterCard®, jednička v inteligentních, pohodlných a bezpečných platbách, zabodovala v soutěži Zlatá koruna. Produkty od MasterCard získaly všechna tři medailová místa v kategorii Platební karty v prestižním ocenění Zlatá koruna, které každoročně oceňuje nejlepší finanční produkty na českém trhu. Navíc platební nálepka MasterCard PayPass od GE Money Bank vyhrála jednu z hlavních cen, Novinku roku.

V kategorii Platební karty soutěže Zlatá koruna 2013 se na prvním místě umístila platební karta MasterCard v mobilu (NFC) – GE Money Bank. Druhé místo obsadila bezkontaktní platební nálepka MasterCardGE Money Bank a na třetím místě se umístil MasterCard Mobile – Era Poštovní spořitelna.

„Velmi si vážíme umístění na prvním, druhém i třetím místě. Odborná komise více jako 320 členů potvrzuje, že Češi mají o platební inovace zájem a také vedoucí pozici MasterCardu v inovacích. A rok 2013 je milníkem spouštění revolučních novinek v placení v komerčním provozu na českém trhu,“ říká Miroslav Lukeš, generální ředitel MasterCard Europe pro Českou republiku a Slovensko a dodává: „Za celý tým MasterCardu děkuji vítězům GE Money Bank, Era a ČSOB, neboť se jedná o ocenění ochoty a odvahy přinášet nové věci a lepší produkty pro zákazníky. I díky nim se Česká republika zařazuje mezi nejinovativnější země v Evropě.“

Oceněné platební inovace navazují na úspěšné zavedení bezkontaktních karet MasterCard PayPass. Češi si je velmi rychle osvojili a již začátkem května jejich počet překročil milion kusů. Česká republika se zařadila mezi první tři země v počtu bezkontaktních transakcí v Evropě a patří mezi lídry i v celosvětovém kontextu.

Platební karta MasterCard v mobilu – GE Money Bank
Tato platební karta razí zcela průlomový způsob, který propojuje svět mobilních telefonů se světem platebních technologií. Funkce bezkontaktní platební karty je nainstalována přímo na SIM kartu do mobilního telefonu. Platební karta v mobilu od GE Money Bank je vydávána jako debetní platební karta MasterCard Standard k běžnému účtu. Placením platební kartou v mobilu mohou zákazníci přímo čerpat peníze ze svého běžného účtu u GE Money Bank. Platební karta v mobilu funguje na principu tzv. NFC  technologie, která zabezpečuje spolehlivý bezdrátový přenos dat na krátké vzdálenosti (do 5 cm).

Bezkontaktní platební nálepka MasterCard - GE Money Bank
Bezkontaktní platební technologie MasterCard PayPass nemusí být vázána pouze na klasickou platební kartu. Platit s PayPass je možné i pomocí speciální nálepky, která se dá přilepit například na zadní kryt mobilního telefonu. Placení touto nálepkou probíhá obdobně jako u jakékoliv platební karty s technologií PayPass. Při platbách se peníze automaticky čerpají z běžného účtu zákazníka a on si jej může zkontrolovat ve výpisu nebo pomocí internetového bankovnictví. Jedná se zejména o rychlé a pohotové placení menších částek a obzvlášť tehdy, když chtějí lidé nechat peněženku doma. S platební nálepkou lze provádět pouze platby na bezkontaktních platebních terminálech u obchodníků. Při nákupech do 500 se navíc nemusí zadávat PIN.

MasterCard Mobile - Era Poštovní spořitelna
MasterCard Mobile je digitální peněženka, která umožňuje jednoduché a bezpečné nakupování prostřednictvím mobilního telefonu. Zákazníci díky aplikaci MasterCard Mobile mohou používat svůj mobilní telefon k platbám na internetu a brzy i v obchodech. Aplikace je určena do chytrých telefonů. Přináší jednodušší a bezpečnější nákupy - všechny platební a doručovací informace na jediném bezpečném místě.

Zlatá koruna
Zlatá koruna je soutěž, v níž se od roku 2003 hodnotí finanční produkty na českém trhu. Produkty jsou rozděleny do 15 kategorií a zahrnují veškerou nabídku od bankovních produktů až po leasing. Tím, že jde o soutěž otevřenou pro všechny finanční společnosti, má pevná pravidla a produkty hodnotí nezávislí odborníci, je v současných podmínkách finančních trhů zcela ojedinělá.

Více informací na www.mastercard.cz

 

O společnosti MasterCard
MasterCard (NYSE: MA), www.mastercard.com, jednička v inteligentních, pohodlných a bezpečných platbách. Zajišťuje fungování nejrychlejší procesní sítě platebních transakcí na světě. Propojuje uživatele, finanční instituce, firmy, vlády a společnosti ve vice než 210 zemích a územích. Produkty a řešení MasterCard dělají každodenní obchodní aktivity – jako nakupování, cestování, řízení byznysu a financí – jednodušší, bezpečnější a efektivnější pro každého. Následujte nás na Twitteru @mastercardnews, diskutujte s námi na The Heart of Commerce Blog a odebírejte naše novinky.

 

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Osobní finance:

Út   9:00  Dopravní nehodovost v roce 2023 ČSÚ (ČSÚ)
Út   8:18  Nervózní koruna vyhlíží zasedání ČNB ČSOB-Dealing (ČSOB-Dealing)
Út   8:15  Exit Bank of Japan z politiky záporných sazeb bez dopadu na EUR/USD ČSOB-Dealing (ČSOB-Dealing)






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688