Vladimír Urbánek
(Kurzy.cz)
Akcie v ČR  |  04.06.2013 10:13:49

BCPP: Od 10. června přibude nová emise společnosti Borealis

Společnost Borealis Exploration Limited („Borealis“) uvádí své akcie na Burzu cenných papírů Praha. Akcie Borealis (ISIN GI000A1J9JJ0) budou obchodovány od 10. června 2013 na trhu Prime Market. Emise bude obchodována pod symbolem BOREY.  Manažerem emise je společnost First Advantage, s.r.o..

Borealis je původem kanadská společnost, založena v roce 1968, která v roce 1998 přesídlila na Gibraltar. Původním předmětem činnosti firmy byl průzkum nerostných surovin. Následná expanze vedla k vytvoření celé skupiny firem pod jménem Borealis („Skupina Borealis“), která se v současné době zaměřuje na vyhledávání a podporu vývoje technologií se zajímavým průmyslovým potenciálem a jejich následnou komercializaci. Skupina Borealis vlastní více než sto vydaných anebo vydání očekávajících patentů v oblasti letectví, kvantové fyziky, termálního managementu a výroby tepla. Skupina Borealis například vlastní revoluční systém pro letectví, který používá hybridní elektro-motor uvnitř kol letadel, zajištující plnou mobilitu na zemi jak pro couvání, tak pro popojíždění bez použití tryskového motoru či externího tažení. Systém byl v roce 2012 úspěšně testován zejména na Letišti Václava Havla v Praze.

Akcie Borealis byly doposud obchodovány na neregulovaném OTC trhu v USA. Akcie byly uvedeny na trh v roce 1969 a společnost má v současnosti několik tisíc akcionářů. „Cílem vstupu na Burzu cenných papírů Praha je jednak naše snaha poskytnout stávajícím akcionářům světově dostupnou a uznávanou platformu pro veřejné obchodování s akciemi Borealis a dále i stimulovat další rozvoj skupiny Borealis v oblasti nových technologií tím, že se pro Borealis mohou v ČR a střední Evropě naskytnout další příležitosti pro získání nových progresivních technologií, které budou splňovat investiční kritéria skupiny Borealis, říká Rodney T. Cox, předseda představenstva a ředitel společností skupiny Borealis

Borealis je na pražskou burzu uváděna formou tzv. technického listingu, to znamená, že společnost neupisuje žádné nové akcie.  Listing pouze nabízí stávajícím akcionářům možnost obchodovat doposud vydané akcie v rámci regulovaného trhu pražské burzy a novým akcionářům příležitost ke koupi akcií od třetích osob. „Je pro nás čest, že si společnost ze všech možností v rámci evropských trhů vybrala pro svůj listing právě pražskou burzu. Svědčí to o tom, že jsme i zahraničními společnostmi vnímáni jako atraktivní platforma“, říká Petr Koblic, generální ředitel holdingu CEE Stock Exchange Group a ředitel Burzy cenných papírů Praha.

Burza cenných papírů Praha

Burza cenných papírů Praha je z 92,74 % dceřinou společností skupiny CEE Stock Exchange Group (CEESEG), jejímiž členy jsou rovněž burzy v Budapešti, Lublani a Vídni. CEE Stock Exchange Group je největší burzovní skupinou v regionu střední a východní Evropy. Kromě čtyř akciových trhů CEESEG provozuje rovněž tři komoditní burzy a spoluvlastní 5 clearingových center a dva centrální depozitáře.

Jiří Kovařík
Ředitel odboru externí komunikace, BCPP

 

 

11.06. 13:54  pinkshit (Samaritan)
04.06. 10:31  pinkshit (ten co byl bohac)






?
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688