BOSSA.CZ (BOSSA.CZ)
Investice  |  30.05.2013 07:58:00

Ranní přehled událostí a intradenní analýza EUR/USD, GBP/USD, STŘÍBRA a NIKKEI

OECD (Organizace pro hospodářskou spolupráci a rozvoj)včera vydala předpověď týkající se vývoje světových ekonomik. Globální ekonomika by měla růst průměrný tempem 3,1 procenta v tomto roce a příští rok zrychlit až na 4 procenta. Jde o mírné snížení původního odhadu z 3,4 procent (2013) a 4,2 procent (2014). Spojené státy by se měly dočkat nejsilnějšího růstu od roku 2005, v letošním roce tamní ekonomika zrychlí o 1,9 procenta a v příštím roce pak o 2,8 procenta.

Eurozónaočekává rozpačité výsledky, OECD odhaduje pokračující recesi v tomto roce o 0,6 procenta a v příštím roce by mělo přijít zlepšení o 1,1 procenta. Japonská ekonomika, která zažívá historické množství stimulů, povyroste podle odhadů o 1,6 procenta (2013). Pesimisticky vidí OECD druhou největší ekonomiku světa, protože snížila odhad čínského růstu v letošním roce na 7,8 procenta z 8,5 procent. Evropská centrální banka (ECB) dostala doporučení k zavedení negativních úrokových sazeb a banky by tak za svoje depozity musely platit. ECB by měla také začít nakupovat bezpečná aktiva, jako jsou dluhopisy malých a středních společností.

Ceny domů ve Velké Britániivzrostly v meziročním srovnání nejrychlejším tempem od listopadu 2011. Meziročně letošní květen podražil o 1,1 procenta ve srovnání s loňským květnem. Prodej domů se v Británii za první 4 měsíce letošního roku zvýšil o 5 procent ve srovnání s průměrem roku 2012.

EUR/USD včera prorazilo trendový kanál a otevřelo si cestu k rezistenci 1,30. Trh se nachází v pohybu do strany a právě překonání hladiny 1,3 by mohlo vrátit býky zpět do hry. V případě přiblížení se k této hladině je potřeba dávat pozor na falešný průraz skrz rezistenci a následný výprodej.

eur/usd

GBP/USD včera prorazilo klesající trendovou linii a vyrazilo směrem vzhůru. Trh tak nezvládl překonat silný support 1,50 a má momentálně namířeno k Fibonacciho hladině 50. Technických důvodů pro posílení je na grafu několik, dvojité dno na cenně 1,50, které je zakončeno včerejším býčím „outsidebarem“ a také dlouhodobě přeprodané oscilátory. Pro další vývoj na sterlingu bude rozhodující reakce na 1,522.

gbp/usd

Stříbro se i nadále drží ve formaci klesajícího trojúhelníku a na pohybu posledních dní je znatelná konsolidace. Volatilita na stříbru je minimální a čeká se tedy na nějaký větší impuls, který stříbro osvobodí. Jako nejbezpečnější postup se jeví čekání na průraz supportem 22,00.

stříbro silver

Japonský akciový index Nikkei zažívá další výprodej. Na 4hodinovém grafu je vidět obrovská síla medvědů a momentálně se tvoří další nižší dno. Pro sebedůvěru medvědů by bylo dobře, kdyby výprodej pokračoval až pod Fibonacciho hladinu 61,8 a až tam započal mírnou korekci.

Zdá se, že trh se stále nevzpamatoval z minulotýdenního proslovu členů bankovní rady Fedu i jeho samotného šéfa Bena Bernankeho a raději vybírají zisky z důvodu potenciálního snížení objemu nákupu dluhopisů. Z tohoto důvodu nyní můžeme vidět výprodej na rizikových aktivech, které od začátku letošního roku výrazně rostly a růst tzv.“bezpečných“ aktiv.

Nikkei

 

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688