BOSSA.CZ (BOSSA.CZ)
Investice  |  14.05.2013 10:29:00

Intradenní analýza EUR/USD, USD/JPY, ROPA, ZLATO

Během dnešního odpoledne se sejdou ministři financí všech zemí Evropské unie. Tématem jejich jednání bude boj proti únikům na daních a také budoucnost Velké BritánieEU. Britský premiér David Cameron by měl dnes stvrdit svůj slib Britům o vyhlášení referenda k setrvání v EU a zároveň by měl představit právní plán po případné vystoupení. Na včerejším setkání se řešila nová bankovní unie. Většina ministrů však nesouhlasila s navrženou právní úpravou. Německý ministr dokonce řekl, že ke schválení takovéhoto mechanismu by bylo potřeba změn v zakládacích smlouvách.

Americké maloobchodní tržby vzrostly v dubnu o 0,1 procenta po revidovaném 0,5 procentním poklesu z března. Ekonomové očekávali 0,3 procentní pokles. Jde tedy o překvapivě pozitivní výsledek, který může pomoci růstu HDP ve druhém kvartále letošního roku. Maloobchodní tržby tvoří zhruba 30 procent amerických spotřebitelských výdajů a ukázaly dubnovým růstem, že jsou zatím odolné vůči výdajovým škrtům v rozpočtu. Maloobchodní tržby očištěné o ceny automobilů, pohonných hmot a stavebního materiálu (Core) vzrostly o 0,5 procenta.

EUR/USD během asijské seance opustilo černě vyznačenou konsolidační zónu a vrátilo se znovu nad psychologickou hladinu 1,30. Ta i v průběhu dneška bude mít velký vliv na obchodování, její případné proražení směrem dolů by mohlo přinést oslabení zpět k 1,2957. Dnešní intradenní vývoj bude ovlivněn ZEW indexem ekonomického sentimentu v 11 hodin.

EU

USD/JPY jakoby již zahájilo korekci svého předchozího průrazu nad rezistenci 100. Dnešní vývoj by měli sledovat hlavně potencionální býci, kteří se chystají na vstup do dlouhé pozice. Ideálním scénářem by byla korekce k Fibonacciho hladině 61,8 (support 100,00) a následný odraz směrem vzhůru. Pozor také na Fibonacciho hladinu 50, která bývá velmi silnou korekční podporou.

EU

Ropa se i nadále drží v rostoucím trendovém kanále, problémem však zůstává její konsolidace v červeně vyznačeném obdélníku. Býci na ropě to budou mít teď velmi těžké, protože před nimi stojí průraz celým konsolidačním boxem. Případné proražení supportu 94,5 by mohlo přinést změnu intradenního trendu.

Ropa

Zlato podobně jako ropa se v posledních dnech nachází v pohybu do strany bez jakéhokoliv intradenního trendu. Dnešní seance by přesto mohla být zajímavá. Na stochastickém oscilátoru máme skrytou býčí divergenci, která se vytvořila u dolní hranice pásma. Potencionální proražení červeně vyznačené minoritní rezistence by mohlo podpořit posílení až k rezistenci 1482,24.

Zlato

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688