BOSSA.CZ (BOSSA.CZ)
Investice  |  25.04.2013 07:35:00

Intradenní analýza GBP/USD a EUR/USD

Velká Británie dnes zveřejní nejočekávanější zprávu dne, když se v 10:30 dočkáme HDP za první kvartál letošního roku. Ekonomové očekávají 0,1 procentní růst, což není zrovna nejlepší výsledek, protože Británie ztratila 0,3 procenta v posledním čtvrtletí roku 2012. Případná kontrakce uvrhne ostrovní ekonomiku do třetí recese za posledních 5 let. Renomovaní odborníci v čele s Mezinárodním měnovým fondem (MMF) již urgovali britského ministra financí George Osborna, aby zvážil pokračování svých úsporných opatření. Podle Osborna však Británie bohužel nemá prostor k manévrování a žádný plán B.

Měnový pár GBP/USD vytvořil intradenní klesající kanál, u jehož horní hranice se právě nacházíme a vypadá to, že medvědi by mohli převzít iniciativu. Do karet jim hraje i skrytá medvědí divergence. Ze střednědobého hlediska se libra nachází v korekčním pohybu směrem nahoru po dlouhém výprodeji z počátku roku. Tato korekce se drží v technické formaci vlajky a její proražení může přinést další výprodej. Silným supportem zůstává Fibonacciho hladina 23,6.

 




Italský prezident Giorgio Napolitano včera vyzval středo-levicového politika Enrica Letta z Demokratické strany, aby vytvořil novou vládu po dvouměsíčním italském trápení. Letta by měl vést velkou koalici s bývalým premiérem Silviem Berlusconim. Tento krok se zatím jeví jako velmi prgamtický a Letta pravděpodobně získá i důvěru parlamentu pro svou vládu.

Míra nezaměstnanosti ve Španělsku dosáhla v prvních třech měsících letošního roku nových rekordních maxim, když se vyšplhala na neuvěřitelných 27,2 procenta, což pro Španělsko znamená 6,2 miliónů lidí bez práce. Toto číslo překonalo i ta nejhorší očekávání. Ekonomové předpokládali, že nezaměstnanost ve Španělsku poskočí jenom o 0,5 procenta ve srovnání s posledním kvartálem 2012, kdy byla na úrovni 26 procent.

Eurodolar dokázal prorazit klesající klín a otevřel si cestu nahoru. Momentálně se již znovu obchoduje nad klouzavým průměrem 100, což značí převahu býků. Býčí momentum se však prozatím nezdá být dostatečně silné k výraznějšímu pohybu. Může tedy očekávat další testování supportu 1,30.

 


Americké akciové indexy včera trochu polevily poté, co v USA v březnu klesly objednávky zboží dlouhodobé spotřeby. Index volatility VIX se drží na příznivé úrovni kousek nad 13 bodů.

Japonsku se zítra koná tisková konference centrální banky (BoJ). Půjde tak o první setkání bankovní rady po ohlášení masivního programu měnového uvolňování a investoři budou pečlivě sledovat každé slovo nového guvernéra Kurodu.
 

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688