Akcieatrhy (Akcieatrhy.cz)
Investice  |  22.04.2013 13:16:51

Money Expo 2013 – první dojmy


“Akcieatrhy.cz“

Ve dnech 18-20. 4. 2013 se v Praze uskutečnil investiční a trading summit Money Expo 2013. Zájem veřejnosti byl veliký, protože mezi největší taháky patřilo páteční živé obchodování profesionálních obchodníků na reálných účtech s reálnými penězi. Na podiu přímo před zraky obecenstva obchodovalo šest traderů, pan Davide Biocchia Saverio Berlinzani z Itálie, pánové Tomáš Klička a Ludvík Turek z ČR a pánové Jimmy Younga Alan Farley z USA.

Každý obchodník nejprve představil svoji strategii, vysvětlil princip svého obchodování, jaké instrumenty obchoduje a představil svoje aktuální pozice. To zabralo větší část dopoledního programu. Moderátor vždy obešel všech šest obchodníků, a ti komentovali své obchody z hlediska momentálního vývoje.

Každý obchodník používal odlišný způsob obchodování a rozhodoval se podle odlišných kritérií. Pan Biocchi se rozhodoval na základě velikosti objednávek – orderflow, pan Berlinzani používal defenzivní strategii založenou na trojúhelníkové arbitráži, pan Klička obchodoval DAX na základě jeho tendence vracet se k celým číslům, pan Turek na základě cenové akce, market profilu a orderflow. Jimmy Young představil svůj obchodní systém založený na proražení nočního asijského pásma a pan Farley představil své vstupy do akciového trhu.

Živé obchodování zabralo celý den a bylo zajímavé sledovat vývoj v jednotlivých obchodních případech. Tradeři se museli vyrovnávat i s nečekanými situacemi, jako bylo vystoupení prezidenta Bundes Banky Weidmana, který prohlásil, že ECB nebude v dohledné době uvolňovat úrokové sazby, stejně tak se museli vyrovnat i s občasnými výpadky internetu. Někteří z traderů v takovém případě své rozjeté obchody náhradním způsobem uzavírali, jiní v rámci svého obchodního systému vyčkávali a po odstranění závady jen zkontrolovali své pozice.

Live Trading Show byla zakončena shrnutím obchodních výsledků celého dne. V průměru vydělal každý obchodník během dne okolo 300 USD.

Sobota byla věnována představení polské a italské burzy, které nabízejí investorům lákavé možnosti k investicím. Za prvé nabízejí mnohem více obchodních titulů, a za druhé se snaží cíleně nalákat investory i atraktivní politikou nízkých poplatků.

Odpoledne pak bylo věnováno opět traderům. Pánové Berlinzani, Turek a Young představili své obchodní strategie, kdy vysvětlili filozofii svých obchodních systémů a podrobně je popsali. Obchodní systém Saveria Berlinzaniho je založen na trojúhelníkové arbitráži a korelaci měn a je defenzivní. To znamená, že je primárně orientován na to, aby nevytvářel žádnou ztrátu. Když se dostaví zisk, je to vedlejší efekt obchodování. Naproti tomu systém pana Turka je orientován hlavně na zisk. Pan Turek zvládá pohyby do mínusu o velikosti 200 pipů na jednom lotu, a je ochoten čekat i několik dní, než se cena vrátí k nulové úrovni, na které tuto ztrátu likviduje. Jimmy Young představil svůj pohled na fundamentální zprávy, jejich sledování a také na tendenci trhu měnit směr podle toho kolik je hodin a co se tou dobou většinou odehrává.

Neděle dopoledne byla věnována představení důkladnému představení důchodové reformy, a odpolední část investicím z dlouhodobějšího pohledu. Bylo představeno několik různých pohledů celoživotní investování a návštěvníci si mohli udělat ucelenou představu do čeho, jak, kolik a na jak dlouho investovat. Celý třídenní maraton završil Alan Farley se svojí přednáškou o svém způsobu investování do akcií a indexů USA. Vysvětlil, podle čeho si vybírá akcie, do kterých investuje,a také jaké náležitosti z hlediska technické analýzy by měla investice splňovat. Na několika příkladech ukázal, jak se projevuje vysokorychlostní obchodování, kdy obchodují obchodní programy.

Součástí celého třídenního programu byly workshopy jednotlivých traderů, kteří podrobně vysvětlovali své obchodní systémy. Pokud zbylo místo, mohl si návštěvník zakoupit na místě vstupenku a poté absolvovat vyčerpávající podrobný výklad, kdy byla vyložen a vysvětlen příslušný obchodní systém.

Z vystavujících firem nás zaujala informace, že XTB zavádí nový profesionální účet s menšími spready, do ČR nastupuje firma Tradestation, což je obchodní platforma považovaná za průmyslový standard a také firma Dukascopy otevřela pobočku v Pobaltí, kde umožňuje zřídit účty od hodnoty 100 USD.

Celkové vyznění Money Expo 2013 velmi pozitivní, což bylo dáno i tím, že přednášející byli velmi vstřícní a ochotně odpovídali na dotazy návštěvníků, pokud tito překonali svůj ostych a rozhodli se je oslovit.

Rozbor jednotlivých obchodních modelů a taktik profesionálních obchodníků Vám podrobně přineseme na stránkách www.akcieatrhy.cz

Tyto zprávy pro vás vytváří Akcieatrhy.cz

Poslední zprávy z rubriky Investice:

Čt 17:21  Růstové a hodnotové akcie a jeden padesátiletý cyklus Patria (Patria Finance)
Čt 17:03  🟡 Zlato blízko historických maxim X-Trade Brokers (XTB)
Čt 16:48  Akciové trhy rostly v březnu i celém prvním čtvrtletí na obou stranách Atlantiku a.. Investiční bankovnictví (Komerční banka)

Přečtěte si také:

11.04.2023Money, money, money, must be funny Research (Česká spořitelna)
26.10.2015Blíží se FPG Money Expo Invest 2015 Jiřina Kavková (Kurzy.cz)



Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688