Jak si užít podkroví i v parných dnech

Také v parných dnech může být v podkrovních bytech příjemně. Nejlepší ochranu před horkým letním sluncem zajistí venkovní stínicí doplňky. Společnost VELUX jich má ve svém portfoliu hned několik druhů. V letošním roce pak navíc přichází s novinkou – jednoduchou venkovní roletou, která sníží prostup slunečního tepla až o 96 % a ještě šetří vaši peněženku.

Jak zastavit vedro? Ještě před oknem!
Pro nejlepší ochranu před horkým letním sluncem je potřeba zachytit sluneční paprsky ještě před dopadem na skleněnou tabuli okna. Proto se doplňky chránící před prostupem slunečního tepla instalují na okno z vnější strany,“ upozorňuje Tomáš Švec, produktový manažer společnosti VELUX. Vnitřní doplňky pak především přistiňují nebo zatemňují místnost a také mají významnou dekorativní funkci.

3 typy venkovních rolet pro vaše pohodlí
Nejúčinnější řešení proti přehřívání podkroví nabízí venkovní roleta, která dokáže zachytit až 96 % tepla ze slunečních paprsků ještě před dopadem na sklo. Venkovní roleta ochrání místnost před horkem v létě, v zimě naopak zabrání tepelným ztrátám až o 16 %. Umožní kdykoli zatemnit interiér od denního světla a navíc ochrání střešní okna proti nepříznivým povětrnostním vlivům či pádu např. větví z okolních stromů. Vnitřní hluk při dešti a krupobití pak sníží až o 3 dB, což člověk v místnosti vnímá jako pokles hlučnosti o polovinu. Venkovní roleta navíc zajistí soukromí a ochrání před zvídavými pohledy vašich sousedů. Venkovní roletu je možné kombinovat s jakýmkoli vnitřním stínicím doplňkem a lze je nainstalovat dodatečně.

Všechny venkovní rolety VELUX jsou konstruovány tak, aby měly vysokou životnost. Největší část rolety tvoří dvojité hliníkové lamely plněné polyuretanovou pěnou a spojené pryžovým těsněním. Rolety se vyrábí v běžném tmavě šedém odstínu (jako střešní okna) nebo ve světle šedém provedení pro kombinaci s titan-zinkovými okny. Všechny rolety procházejí přísnými testy i v extrémních podmínkách.

Společnost VELUX má ve svém portfoliu několik druhů venkovních rolet. Ty je možné ovládat buď manuálně, nebo na dálkové ovládání. V druhém případě je na výběr mezi elektrickým a solárním pohonem. Právě venkovní roleta VELUX na solární pohon dostala ocenění iF product design Award 2012 a Red dot design award 2012 za svůj design. Porota ocenila konstrukční detail, kdy solární článek nevystupuje z rolety, ale je její kompaktní součástí.

Novinka ve venkovních roletách – jednoduchá venkovní roleta VELUX

Od května letošního roku uvádí VELUX na trh novinku – manuálně ovládanou jednoduchou venkovní roletu. Ta v sobě snoubí šest výhod v jednom (viz tabulka). S jednoduchými venkovními roletami VELUX získáte ochranu před teplem v létě a ušetříte za topení v zimě. Rychlá a snadná montáž netrvá zručné montážní firmě déle než hodinu. Jednoduché ruční ovládání umožňuje jednoduchou venkovní roletu otevřít a zavřít za pár vteřin. Střešní okno s namontovanou roletou stačí překlopit pomocí horního ovládacího madla o 180 °, roleta se automaticky v horní poloze přicvakne k vnitřnímu rámu střešního okna, po přetočení okna do původní polohy je stažena dolů. Střešní okno může zůstat stále i při stažené venkovní roletě pootevřené, aby dovnitř mohl proudit čerstvý vzduch. Jedním z přínosů jednoduché venkovní rolety je i její cena. Oproti stávajícím ručně ovládaným venkovním roletám VELUX je totiž o 20 % levnější.

Venkovní markýza – udělejte si stín a chládek
Dalším jednoduchým a účinným způsobem, jak interiér ochránit před nadměrným sluncem, je venkovní markýza VELUX, která má síťovanou strukturu. Základem jsou skleněná vlákna obalená plastem, která se vyznačují velkou pevností a barevnou stálostí. Vybírat je možné ze třech různých stupňů hustoty, přičemž platí, že čím vyšší hustota, tím účinnější ochrana před slunečním zářením. Markýza sníží prostup slunečního tepla přes okno do podkroví až o 82 %, a vytváří tak v letních měsících v interiéru příjemné klima. Přitom ji můžete mít staženou po celé léto, síťovaná struktura markýzy nebrání výhledu ven. Venkovní markýzu lze ovládat nejen manuálně, ale zvolit jde i dálkové ovládání na elektrický či solární pohon.

Výhodný duo set DOP ušetří 15 % ceny
Společnost VELUX přichází letos na jaře ještě s jednou novinkou. Výhodným letním balíčkem DOP, který kombinuje venkovní markýzu s vnitřní zcela zatemňující roletou. Při jeho koupi ušetříte 15 % z ceny, než kdybyste si výrobky kupovali zvlášť. Markýza, jako venkovní doplněk, snižuje prostup tepla do interiéru a zabraňuje tak přehřívání místnosti i v parních letních dnech. Vnitřní roleta ve dne nebo v noci zcela zatemní místnost a doladí váš interiér. V letním balíčku bude ve variantě bílé, béžové a tmavě modré (což jsou dlouhodobě nejoblíbenější barvy). Kombinace obou výrobků je tedy ideálním řešením pro horké letní dny a noci.

www.velux.cz



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky