eTrader (eTrader)
Akcie ve světě  |  02.04.2013 15:38:42

Stručná situace Wall Street: opening 2.4.13 v kladném tónu


Úterní US obchodní seance bude navazovat na první dubnový trading, který přinesl mírné ochlazení předchozích velmi solidních nárůstů za 1.Q. t.r. A nebylo ani divu, neboť v pondělí ještě nebyla „funkčnost“ trhů zcela kompletní a část investorů v rámci globálního pohledu (především v Evropě) chyběla…

Z pohledu ekonomického kalendáře se na trh dostanou položky tovární objednávky za únor s očekáváním 2,6% a večerní prodeje aut za březen. Dalšími informacemi jsou ICSC/GS Store Sales (+4,7% mezitýdenně), Redbook, oznámení ministerstva financí o aukci dluhových instrumentů se splatností 4W a 52W a také vystoupí reprezentanti FED Kocherlakota a Evans.

Jako bylo víceméně očekáváno, tak se nezaměstnanosteurozóně za únor nezměnila a zůstala na 12% a o rok předtím byla na úrovni 10,9%. Nejvyšší stav lidí bez práce je v Řecku (26,4%) a ve Španělsku (26,3%). Nejnižší niveau byl zaznamenán v Rakousku (4,8%) a v Německu (5,4%).

Německý indikátor PMI klesl v březnu na 49,0 bodů (flash 48,9) z předchozích 50,3 bodů za únor t.r. Obdobný ukazatel v eurozóně PMI rovněž klesl na tříměsíční minimum 46,8 bodů (flash 46,6 bodů) za březen oproti únorovému číslu 47,9 bodů. Došlo ke snížení výroby a nových zakázek, což znamená další ztráty pracovních míst. Na druhé straně v případě UK byl zaznamenán lepší údaj PMI za březen na úrovni 48,3 bodů oproti únoru na čísle 47,9 bodů, průměrná cifra za 1.Q. indexu klesla na 49,0 bodů oproti 49,2 bodů ve 4.Q. Tento indikátor tak může přispět ke zvážení dodatečného QE na příštím jednání MPC Bank of England.

Ratingová agentura Moody´s umístila 6 ruských bank na revizi pro downgrade v návaznosti na ocenění (ne)ochoty vlády poskytovat systematickou podporu v případě potřeby. Vláda je víceméně závislá při svém postupu při asistenci bank na ceně ropy kolem hranice 100 USD za barel.

Delikvenční případy v oblasti kreditních karet klesly na 2,47% ve 4.Q. podle reportu ABA, což je nejnižší stav od roku 1994. Jedná se o kombinaci konzervativních spotřebitelů a přístupu bank s přísnějšími pravidly kreditů vyhovujících schváleným standardům.

V segmentu fúzí a akvizicí nastala poněkud stagnující situace, když bylo celosvětově oznámeno v 1.Q. 8115 obchodních transakcí, což je nejnižší číslo za dekádu. Nicméně objem dealů rostl o 10% meziročně na 542,8 mld. USD, když byl povzbuzen velkými akcemi jako např. Heinz, Comcast a Dell.

Kypr a mezinárodní věřitelé (troika) se dohodly na realizaci půjčky 10 mld. EUR se sazbou 2,5% a se splatností za 22 let s tím, že počátek splácení půjčky bude za 10 let. Současně rezignoval ministr financí Kypru.

Hlavní US akciové indexy tak nastupují do tradingu s těmito stavy: DJIA +0,35%, Nasdaq Composite +0,49% a SP 500 +0,37%.

Na komoditních trzích se ropa na NYMEX nachází na kursu 96,03 USD za barel a zlato je na ceně 1583,50 USD za trojskou unci. Na forexu jsou cross rates EUR/USD na hranici 1,2815.

Na trhu státních dluhopisů se benchmarkový titul 10Y Treasury Note dostal na výnos 1,858%.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Akcie ve světě:

Čt   9:17  S&P500 uzavřelo na nových rekordech Research (Česká spořitelna)
Čt   8:14  Americké indexy posilovaly díky silnému závěru ČSOB-Dealing (ČSOB-Dealing)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688