eTrader (eTrader)
Akcie ve světě  |  28.03.2013 14:41:47

Stručná situace Wall Street: spíše opatrný opening 28.3.13


Dnešní poslední US obchodní seance týdne v důsledku zítřejšího svátku Good Friday uzavře týden plný souvislostí s řešením krize kyperského bankovního sektoru, zdanění vkladů a realizace bailoutu za 10 mld. EUR. K tomu se přidružily i politické souvislosti prozatímní nedohody politických reprezentací v Itálii na možnosti zformování vládní koalice.

Zároveň čtvrteční trading přinesl dostatečnou zásobu rozhodných makrodat s možným vlivem na směr obchodování. Konkrétně se jedná o položky v rámci ekonomického kalendáře ve složení úvodní požadavky v nezaměstnanosti Initial Claims s výsledkem 357 tis. vs. očekávání 338 tis. (pokračující požadavky činily 3,050 mil. oproti předpokladu 3,040 mil.), dále to byl výkon ekonomiky podle US HDP za 4.Q. s resultátem +0,4% vs. předpoklad mírného růstu o 0,3% a HDP Deflator vyšel na 1,0% vs.  očekávání s růstem 0,9%.

Po otevření trhů se ještě objeví ukazatel Chicago PMI s číslem 56,5 bodů a zásoby plynu. Dalšími informacemi budou Bloomberg Consumer Comfort Index, oznámení Treasury o realizaci aukce vládních dluhových instrumentů se splatností 3M, 6M, 52W a 7Y. Dále ještě FED Balance Sheet a Money Supply.

V rámci indikátorů v eurozóně byla vydána data o maloobchodních prodejích v Německu, která za únor přinesla překvapivý nárůst o 0,4% a jasně tak překonala záporný konsensus na úrovni -0,4%. Obavy ze scénáře v eurozóně se tak mírně snížily.

Jedny z posledních hospodářských výsledků předvedly například firmy Accenture, BlackBerry, GameStop, Mosaic Co., Commercial Metals, UTI Worldwide.

Francouzská globální společnost Total (TOT) hodlá prodat svůj partnerský podíl v projektu Voyageur za 500 mil. USD ve prospěch firmy Suncor Energy (SU) a to poté co oba subjekty se dohodly nerealizovat plán na vybudování modernizované facility v Albertě za 11,5 mld. USD

Hlavní US akciové indexy tak zahajují session s následujícími změnovými hodnotami: DJIA +0,17%, Nasdaq Composite +0,04% a SP500 +0,08%.

Na komoditních trzích se ropa na NYMEX nachází na kursu 96,66 USD za barel a zlato je na ceně 1597,50 USD za trojskou unci. Na forexu jsou cross rates EUR/USD na hranici 1,2814.

Na trhu státních dluhopisů se benchmarkový titul 10Y Treasury Note dostal na výnos 1,863%.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688